Uttransporteringen stanset - Abbasi-søsknene returneres til Norge

Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter dette i en pressemelding seint mandag kveld.

TILBAKE TIL NORGE: Atefa Rezaies er tilbake i Norge. Etter at uttransporteringen av barna ble stanset, er også Taibah og Ehsan Abbasi, samt storebror Yasin, på vei tilbake til Norge. Foto: Privat
TILBAKE TIL NORGE: Atefa Rezaies er tilbake i Norge. Etter at uttransporteringen av barna ble stanset, er også Taibah og Ehsan Abbasi, samt storebror Yasin, på vei tilbake til Norge. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Afghanske myndigheter besluttet nemlig å ikke akseptere Yasin (22), Taibah (20) og Ehsan Abbasi (16) tilbake i landet. Det jobbes nå med å få søsknene tilbake til Norge.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med familiens advokat Erik Vatne mandag kveld. Til NTB sier at han er svært glad og lettet for at sakens utfall.

- Jeg snakket med søsknene i kveld, før politiets pressemelding kom. Da var de fortsatt innstilt på at de i løpet av kvelden skulle sendes til Kabul. De var redde og bekymret, sier Vatne til NTB.

- Forsvarlig

Abbasi-familiens sak har skapt følelser hos mange. Grytidlig lørdag morgen ble familien pågrepet i sitt hjem i Trondheim, og sendt videre til Istanbul. På grunn av mora Atefa Rezaies helsetilstand, ble imidlertid transporten videre til Kabul satt på vent.

- Selv om ingen av de fire personene ble uttransportert til Afghanistan, mener PU at pågripelsen og forsøket på tvangsretur har vært forsvarlig, heter det i en pressemelding fra PU mandag.

Rezaie ble sendt tilbake til Norge for å få oppfølging av helsevesenet, men det var planlagt at de tre søsknene skulle tilbake til Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer