Abbasi-familien:

- Uttransporteringen var hjerterå. Dette er unge Trondhjemmere

Trondheimsordfører Rita Ottervik (Ap) vil at det legges mer vekt på menneskelige hensyn i asylpolitikken og åpner for å endre regelverket.

IKKE FORNØYD: Trondheim-ordfører Rita Ottervik synes tvangsutsendingen av Abbasi-familien var hjerterå, og ønsker at menneskelige hensyn skal veie mer i asylsaker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE FORNØYD: Trondheim-ordfører Rita Ottervik synes tvangsutsendingen av Abbasi-familien var hjerterå, og ønsker at menneskelige hensyn skal veie mer i asylsaker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Lørdag morgen ble den Trondheim-baserte Abbasi-familien vekket og tvangsutsendt fra leiligheten sin på Møllenberg. Målet var at familien skulle til Afghanistan, et land to av Abbasi-familiens barn aldri har vært i.

Trondheim-ordfører Rita Ottervik har vært kritisk til uttransporteringen fra starten, men utdyper overfor Dagbladet.

- Det er hjerterått å sende ut barn og ungdommer på denne måten, til et land de aldri har vært i. Jeg reagerer også på at mor blir sendt i bevisstløs tilstand og at barna ble separert fra sin mor, sier hun.

- Må få bli

Trondheim-ordføreren gjennom 16 år er ikke fornøyd med uttransporteringen, men er stolt over måten byens formannsskap behandlet saken på denne uka.

- Jeg er glad for at et nesten samla formannskap, kun med unntak av FrP, ber de parlamentariske lederne om å bidra til at hensynet til barn og unge blir bedre i varetatt, og at familien får bli. Jeg er glad for at de nå er på vei hjem fordi dette er unge Trondhjemmere, sier Ottervik.

Abbasi-saken har vist hvordan norsk asylpolitikk er, skrev Dagbladets politiske redaktør denne uka: Brutal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer