Utuktsdømt lege dømt igjen

En 44 år gammel svensk lege som har jobbet mange år i Norge, ble i dag dømt til et års fengsel for seksuelt overgrep mot to tenåringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legen hadde seksuell omgang med en 15 år gammel jente og en 17 år gammel gutt i sin leilighet i Stockholm. Overgrepet skjedde i november i fjor, og begge ungdommene var beruset. I dag ble han av svensk rett dømt til et års fengsel, melder Expressen.

Legen har en rekke dommer fra før, blant annet for utukt. Til tross for dette har han jobbet som lege her i Norge ved flere tilfeller. Nå sist skapte det rabalder at 44-åringen jobbet som turnuslege i Tønsberg, og pasientombud Petter Holm i Vestfold reagerte:

- Turnuslegens bakgrunn kan vanskelig være forenlig med arbeidet som lege, sier Holm til Aftenposten.

Også kommunelege Stein Holan i Tønsberg var skeptisk og ville advare pasientene mot ham.

- Dette er ingen gapestokk, men en nøktern vurdering ut fra de dokumenter som foreligger om denne legen og den situasjonen vi er i, sier Holan til Tønsbergs Blad.

Legen ble arrestert i april da han returnerte til Sverige etter endt jobbing i Norge. Etter å ha gått igjennom en mentalundersøkelse ble han i dag dømt til fengsel. Ifølge Aftenposten har svenske helsemyndigheter kritisert norsk helsevesen for at de har latt mannen jobbe som lege.

Mannen tok sin legeeksamen midt på 80-tallet, og har blitt dømt både under og etter studiene. Dommene omfatter tyveri av narkotika, forfalskninger, bedrageri, skjenking av mindreårige og utukt.