Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utuktssiktet ektepar fengslet

Et ektepar fra Bergen som er siktet for utukt mot en 15 år gammel jente, er i Bergen forhørsrett varetektsfengslet for en uke med brev- og besøkskontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet nektet straffskyld, men valgte å godta kjennelsen, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

- De tar siktelsen tungt, men håper at etterforskningen skal tjene deres sak, sier kvinnens forsvarer, advokat Arild Dyngeland.

På flukt

Onsdag kveld kom de to til Bergen etter utlevering fra Nederland. De ble pågrepet av politiet i Haag lørdag 23. mars etter å ha vært på flukt i en uke. De seksuelle overgrepene de er siktet for skal ha funnet sted i en hytte i Øygarden utenfor Bergen lørdag 17. mars. En 15 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av flere personer mens hun var så sterkt beruset at hun ikke var i stand til å motsette seg overgrepene. Ifølge Bergensavisen skal ekteparet overfor nederlandsk politi ha hevdet sin uskyld.

Ønsket utlevering

De to er siktet etter to paragrafer i straffeloven som omhandler utukt mot en person under 16 år og mot en person som er ute av stand til å motsette seg overgrepet. Mannen er 26 år gammel og hans kone 22 år gammel. Mannens 19 år gamle bror har sittet to uker i varetekt, siktet i den samme saken.

Politiadvokat Harald Bilberg ved Hordaland politidistrikt sier til NTB at ekteparet selv ønsket å bli utlevert til Norge etter pågripelsen i Nederland. Dermed gikk utleveringen veldig raskt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!