Utvalg foreslår gratis barnehage

For å fjerne økonomiske forskjeller.

HER BØR ALLE FÅ VÆRE: Det mener Fordelingsutvalget, som vil gi alle barn gratis kjernetid i barnehagen. De vil også ha en høyere barnetrygd og fjerne kontantstøtten. Foto: Heiko Junge/Scanpix
HER BØR ALLE FÅ VÆRE: Det mener Fordelingsutvalget, som vil gi alle barn gratis kjernetid i barnehagen. De vil også ha en høyere barnetrygd og fjerne kontantstøtten. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Fordelingsutvalget, som det siste året har utredet årsaker til de økonomiske forskjellene i Norge, foreslår kjernetid i barnehagen for alle barn, høyere barnetrygd og fjerning av kontantstøtten.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) mottok onsdag Fordelingsutvalgets utredning av utvalgsleder Ådne Cappelen.

- For å kunne ta tak i de forholdene som bidrar til forskjeller må vi forstå hva dette kommer av. Det er det Fordelingsutvalget har sett på, sier finansminister Kristin Halvorsen (SV).

Fordelingsutvalget har sett på utviklingen i økonomiske forskjeller over tid, hva som har påvirket den og hvilke tiltak som kan bidra til en jevnere fordeling. Noe av det som har kommet klarest fram, er at barnehager og resten av utdanningssystemet har stor innvirkning på sosiale forskjeller senere i livet.

Utvalget foreslår derfor gratis kjernetid i barnehagen for alle barn. De peker på tiltak som kan øke sannsynligheten for at ungdommer fullfører videregående skole. Videre foreslår utvalget å fase ut kontantstøtten, og at barnetrygden årlig oppjusteres med lønnsveksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer