Utvalg frikjenner Umoe for korrupsjon

Umoe Schat Hardings omstridte Iran-avtale dreier seg ikke om korrupsjon, konkluderer utvalget som har gransket saken på oppdrag fra Umoe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget mener at avtalen fra 1997 med det iranske oljeselskapet IOEC dreier seg om en normal kjøpstvist om størrelsen på prisavslaget Umoe skulle betale for forsinkelser og skader i forbindelse med leveringen av ni livbåter.

Gjennom oppslag blant annet i VG er det blitt trukket i tvil om en innbetaling på 1,2 millioner kroner til IOEC egentlig havnet der den skulle.

- Vi har kunnet konstatere at beløpet det er fokusert på er et rent prisavslag, med kunnskap fra den øverste ledelsen i IOEC. Beløpet er gått inn på en selskapskonto. Det er en konto som ofte har vært i bruk i IOEC-sammenheng, sier advokat Jan-Fredrik Wilhelmsen, som har ledet utvalget, til NTB.

Utvalget slår fast at transaksjonen ikke var straffbar verken et ter den gjeldende lov den gang eller dagens lovgiving.

Utvalget trekker samtidig fram ordbruken i korrespondansen med konsulentselskapet Daily Trade International i etterkant av avtalen som uheldig.

(NTB)

FULL TILLIT:</B> Arbeidsutvalget i NHO har full tillit til NHO-president Jens Ulltveit-Moe etter at han redegjorde for utvalget om den omstridte Iran-avtalen. På bildet Ulltveit-Moe som snakker med pressen etter pressekonferansen på Selbusjøen Hotell og Gjestegård.