- Utvalg vil foreslå dramatiske skatteendringer

Personskatt ned mot 20 prosent.

LEDER: Administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB), Hans Henrik Scheel (t.h), her fotografert sammen med forskningsleder Torbjørn Eika i SSB da de presenterte konjunkturtendensene i Norge og Europa.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LEDER: Administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå (SSB), Hans Henrik Scheel (t.h), her fotografert sammen med forskningsleder Torbjørn Eika i SSB da de presenterte konjunkturtendensene i Norge og Europa. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En statlig eiendomsskatt kan bli resultatet hvis selskaps- og personskatten kuttes med mellom 60 og 80 milliarder kroner. Det skal være blant forslagene til det regjeringsoppnevnte Scheel-utvalget.

Utvalget, som ledes av Statistisk sentralbyrås administrerende direktør Hans Henrik Scheel, skal ha konkludert med at selskaps- og personskatten må senkes ned mot 20 prosent. Det bekrefter flere sentrale kilder overfor Bergens Tidende.

I statsbudsjettet for 2015 er til sammenligning både selskaps- og personskatten satt til 27 prosent. For å finansiere et slikt kraftig kutt må skatter og avgifter dermed økes på andre områder.

Etter det Bergens Tidende har grunn til å tro, er en statlig eiendomsskatt et av de sentrale elementene i skattereformen til Scheele-utvalget.

Utvalget ble satt ned av Stoltenberg-regjeringen i mars 2013 etter at det var bred tverrpolitisk enighet om at et skatteforlik må til.

Utvalget legger fram sine konklusjoner førstkommende tirsdag, og deretter vil utredningen bli sendt ut på høring. Så vil regjeringen etter hvert komme med en stortingsmelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer