Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvalg vil slå sammen fylker

Flertallet i et regjeringsoppnevnt utvalg legger i dag fram et forslag om å redusere antallet fylkeskommuner i Norge. Høyre-leder Jan Petersen er skuffet over utredningen og vil fjerne hele sykehusleddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK ønsker flertallet i utvalget, som har sett på oppgavefordelingen mellom stat, fylke og kommune, å etablere ti nye regioner som erstatning for de 19 fylkeskommunene.

Jan Petersen er skuffet over konklusjonen til utvalget og mener man isteden må se kritisk på all planleggingen rundt og i fylkesleddet.

- Det blir for mye administrasjon og for mye ansvarsfraskrivelse. Staten må ta ansvar for sykehusene og jeg synes kommunene kan ta ansvar for skolene, sier Petersen til NRK.

Petersen varsler at saken vil blir en het sak i den kommende valgkampen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling