Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvalget vil stoppe skattefrie lån til egne aksjonærer

- Spikeren i kista, konstaterer skatteadvokat.

Nye skatteregler: Leder av skatteutvalget, Hans Henrik Scheel overrekker rapporten til finansminister Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Nye skatteregler: Leder av skatteutvalget, Hans Henrik Scheel overrekker rapporten til finansminister Siv Jensen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter en bråte lekkasjer, var det flere forslag fra Scheel-utvalget som overrasket da rapporten ble offentliggjort tirsdag.

Skatt på lån Selskaper som låner ut penger til egne aksjonærer bør finne på noe helt annet, hvis Scheel-forslaget går gjennom.

Ifølge Finansavisen mener utvalget at dette er snikutbetaling for å slippe utbytteskatt i selskaper med få aksjonærer, og viser til at omfanget er nær doblet siden 2007.

Spikeren i kista - Dette er i praksis spikeren i kista for lån til aksjonærer, sier Knut Ekern, partner og advokat i Advokatfirmaet PwC, til Finansavisen.

Skatt på eierinnteker En annen overraskelse består i en egen skatt på eierinntekter.

Her er formålet at det skal være full nøytralitet mellom lønnsinntekter og kapitalinntekter.

80 prosent Lekkasjene om at utvalget foreslår en egen boligskatt viste seg å være feil.

I stedet foreslås at alle formuesobjekter skal verdsettes likt, til 80 prosent av markedsverdi, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Boligprisene stiger videre
- Full krig i oljemarkedet
Husholdningene mest pessimistiske til lønnsvekst

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling