Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvidede hundesøk etter Sigrid (16) i dag

Seks hunder og hundeførere fra Norsk Redningshund Organisasjon søker etter Sigrid utover dagen. Neste uke trappes søkene ned.

SØKER MED HUND ETTER SIGRID: Foran til høyre er leder for Norsk Redningshund Organisasjon, Bjarne Isachsen og hundefører Christina Skorge med hunden Mille (4,5 år). Bak fra venstre: Gunnar Nystul med hunden Zac (2,5) år, Helge Solberg med hunden Alfred (3 år) og Lisa Normann med hunden Alfred (1,9 år). I dag foretar de nye søk etter Sigrid Giskegjerde Schjetne med base på Nordre Skøyen Hovedgård ved Østensjø.  Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SØKER MED HUND ETTER SIGRID: Foran til høyre er leder for Norsk Redningshund Organisasjon, Bjarne Isachsen og hundefører Christina Skorge med hunden Mille (4,5 år). Bak fra venstre: Gunnar Nystul med hunden Zac (2,5) år, Helge Solberg med hunden Alfred (3 år) og Lisa Normann med hunden Alfred (1,9 år). I dag foretar de nye søk etter Sigrid Giskegjerde Schjetne med base på Nordre Skøyen Hovedgård ved Østensjø. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det klart at det er utlovet en million kroner i dusør i Sigrid-saken.

Til Dagbladet sier Gjermund Eide, talsmann for familien til 16-åringen, at donoren ønsker å være anonym, og at de pårørende selv ikke vet hvem han eller hun er. Det er bistandsadvokat Harald Stabell, som har hatt kontakt med et ukjent antall givere.

- De tenker ikke så mye på det. Alt de tenker på er å finne Sigrid. Nå som politiet sier det er greit, og man har fått en slik mulighet, vil vi prøve. Ingenting skal være uprøvd, sier han.

Hundesøk I dag formiddag ble det foretatt utvidede hundesøk i området ikke langt fra Sigrids hjem på Østensjø.

Eide forteller at de frivillige letemannskapene i hovedsak konsentrerer seg om to kriterier i søkene de foretar.

- Vi søker i områder hvor man kan ha tilgang på bil, og på avsidesliggende steder, sier han.

Seks hunder og hundeførere fra Norsk Redningshund Organisasjon søker utover dagen i dag med hovedbase på Nordre Skøyen hovedgård, som er omkring en 15 minutters spasertur fra Sigrids hjem.

Utvidet søk Dette er ikke første gang hundesøk er benyttet i letingen etter Sigrid, ifølge Eide.

- De første dagene ble det søkt i nærheten av Skullerudstua med stor hundeinnsats, så man har brukt hunder på enkeltsøk tidligere, men dette er første gang Norsk Redningshund Organisasjon stiller i et slikt større søk, sier Eide.

Leder for den frivillige organisasjonen, Bjarne Isachsen, forteller til Daglbadet at hundene først og fremst søker etter gjenstander og spor etter mennesker. Å søke spesifikt etter Sigrid, lar seg ikke lenger gjøre, ifølge ham.

- Det kan man gjøre maks et par dager etter at personen er forsvunnet, så denne muligheten er ute av Sigrid-saken. Men dersom det ligger en jakke eller en sokk gjemt, er dette noe hundene kan lukte i over ett år. Hundene markerer på ting det lukter menneske av, sier han.

SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Og en hund tilsvarer mange mennesker når man foretar søk etter savnede personer, i følge Isachsen.

- Jeg har hørt mange forskjellige tall, alt fra 20-50 personer.

Ønsker innspill fra publikum Til uka er skoleferien over, og da vil søkene etter Sigrid være to ganger i uka. Det blir onsdager klokken 17 og søndager klokken 12, opplyser Eide.

- Vi ønsker fortsatt råd og innspill fra publikum til nettsidene våre. Vi vil gjerne ha innspill på steder vi bør søke, avsidesliggende områder vi bør søke i, sånne ting, påpeker han.

Eide forteller også at det er mange synske som tar kontakt.

- Noen tilbyr sine tjenester mens andre forteller at de har sett noe. Hvis vi skal bruke slike innspill, må tipsene være veldig konkrete. Er det det, søker vi i det aktuelle området. Får vi for eksempel tips om at hun kan befinne seg i et spesifikt vann, så har vi dykkere som kan søke der, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media