Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvider antallet egenmeldingsdager

Regjeringen og partene i arbeidslivet er enige om å utvide egenmeldingsretten fra tre til åtte dager som følge av svineinfluensaen.

FORHOLDSREGLER: 
Informasjonsmateriell fra helsemyndighetene om forholdsregler i forbindelse med influensa A (H1N1 / Svineinfluensa ). 
Foto: Christian Thomassen / SCANPIX
FORHOLDSREGLER: Informasjonsmateriell fra helsemyndighetene om forholdsregler i forbindelse med influensa A (H1N1 / Svineinfluensa ). Foto: Christian Thomassen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Regjeringen og partene i arbeidslivet er enige om å utvide egenmeldingsretten fra tre til åtte dager som følge av svineinfluensaen.

- Dette vil være et viktig tiltak for å lette håndteringen av pandemien, skriver helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Ansatte i virksomheter som har inngått avtale om et inkluderende arbeidsliv, kan i dag ha åtte dagers sammenhengende fravær uten sykmelding. For andre virksomheter gir folketrygdloven rett til tre egenmeldingsdager. Nå oppfordres alle virksomheter uten IA-avtale til å utvide adgangen til egenmeldingsdager fra tre til åtte, skriver NTB.

Strøm-Erichsen understreker at tiltaket er midlertidig, og at det vil opphøre når helsemyndighetene konstaterer at det ikke lenger er behov for rett til utvidet egenmelding

- Regjeringen og partene i arbeidslivet er enige om at utvidet bruk av egenmelding er et ekstraordinært, midlertidig tiltak. Tiltaket opphører når helsemyndighetene konstaterer at det ikke lenger er behov for det, står det i pressemeldingen.

- Alle virksomheter oppfordres til å akseptere bruk av egenmelding i inntil åtte kalenderdager ved barns sykdom som skyldes Influensa A. Den utvidede egenmeldingsretten vil ikke medføre utvidet rett til permisjon og/eller lønnskompensasjon.

Endringen medfører at en av egenmeldingsperiodene utvides fra tre til åtte kalenderdager (til sammen maksimalt 17 dager) ved sykdomsfravær som følge av svineinfluensaen. For ansatte i IA-virksomheter innebærer utvidelsen ingen utvidede rettigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media