Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinmonopolet:

Utvider åpningstidene

Vinmonopolets får nye åpningstider, etter dagens votering i Stortinget.

NYE TIDER: I dag stemte Stortinget for at Vinmonopolet får holde åpent en time senere på lørdager, og dager før helligdager. Foto: NTB Scanpix
NYE TIDER: I dag stemte Stortinget for at Vinmonopolet får holde åpent en time senere på lørdager, og dager før helligdager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vinmonopolet får holde åpent en time seinere på lørdager og dager før helligdager. Det ble klart etter en votering i Stortinget onsdag.

Det skriver Nettavisen.

Per i dag får Vinmonopolet holde åpent fra klokka 8.30 til 15 på disse dagene, men de fleste har åpent fra klokka 10 til 15.

Nå får polet lov til å holde åpent til klokka 16.

Stortinget debatterte tirsdag forslaget, men voteringen ble utsatt til onsdag.

- Må ha kontroll

Debatten i Stortinget klargjorde at det er flertall for forslaget fra regjeringa. Høyres Sveinung Stensland sier at de gjør slike små forandringer i alkoholloven for å bevare institusjonens legitimitet.

- Alkohol er det farligste rusmiddelet i samfunnet, og det er viktig å ha en kontroll på alkoholomsetningen. Derfor gjør vi små justeringer for å sikre at Vinmonopolet har fortsatt legitimitet i befolkningen, sier Stensland, som er saksordfører, til NTB.

Forslaget om lovendring er i tråd med enigheten mellom Venstre, KrF, Høyre og Frp i Granavolden-plattformen. Frp har tidligere gjort det klart at de vil støtte regjeringspartiene for å få flertall i saken.

VINKØ: Det årlig Burgund-slippet på Vinmonopolet får voksne mennesker til å legge seg i soveposen foran butikken i flere uker i forkant. Med priser på opptil 55.000 kroner flaska, kniver de om hvem som får tak i det aller beste. Video: Endre Vellene Vis mer

Ut mot Høyre

Alkoholloven er moden for ytterligere modernisering og liberalisering, mener helsepolitisk talsperson i Frp, Åshild Bruun-Gundersen, som fyrer løs mot Stensland.

- Siden Høyre mener alkohol er samfunnets verste rusmiddel, så må jeg poengtere at alkohol er en lovlig vare som de fleste har et helt normalt og ufarlig forhold til. Jeg skulle ønske Høyre hadde mer tillit til den enkelte, sier hun.

- Å utvide åpningstidene én time er et bitte lite steg i retning av liberalisering, så Frp støtter det. Vi håper at vi kan få de andre partiene med på flere moderniseringer, sier Bruun-Gundersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!