Vinmonopolet:

Utvider åpningstidene

Vinmonopolets får nye åpningstider, etter dagens votering i Stortinget.

NYE TIDER: I dag stemte Stortinget for at Vinmonopolet får holde åpent en time senere på lørdager, og dager før helligdager. Foto: NTB Scanpix
NYE TIDER: I dag stemte Stortinget for at Vinmonopolet får holde åpent en time senere på lørdager, og dager før helligdager. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vinmonopolet får holde åpent en time seinere på lørdager og dager før helligdager. Det ble klart etter en votering i Stortinget onsdag.

Det skriver Nettavisen.

Per i dag får Vinmonopolet holde åpent fra klokka 8.30 til 15 på disse dagene, men de fleste har åpent fra klokka 10 til 15.

Nå får polet lov til å holde åpent til klokka 16.

Stortinget debatterte tirsdag forslaget, men voteringen ble utsatt til onsdag.

- Må ha kontroll

Debatten i Stortinget klargjorde at det er flertall for forslaget fra regjeringa. Høyres Sveinung Stensland sier at de gjør slike små forandringer i alkoholloven for å bevare institusjonens legitimitet.

- Alkohol er det farligste rusmiddelet i samfunnet, og det er viktig å ha en kontroll på alkoholomsetningen. Derfor gjør vi små justeringer for å sikre at Vinmonopolet har fortsatt legitimitet i befolkningen, sier Stensland, som er saksordfører, til NTB.

Forslaget om lovendring er i tråd med enigheten mellom Venstre, KrF, Høyre og Frp i Granavolden-plattformen. Frp har tidligere gjort det klart at de vil støtte regjeringspartiene for å få flertall i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer