Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvider evakueringssonen rundt atomkraftverket

Japan vil utvide evakueringssonen rundt det ulykkesrammede atomkraftverket Fukushima Daiichi på grunn av høy stråling, melder japansk presse.

UTVIDER: Japan vil utvide evakueringssonen rundt det ulykkesrammede atomkraftverket Fukushima Daiichi på grunn av høy stråling. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix
UTVIDER: Japan vil utvide evakueringssonen rundt det ulykkesrammede atomkraftverket Fukushima Daiichi på grunn av høy stråling. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Japans regjering vil utvide evakueringssonen fra 20 til 30 kilometer rundt atomkraftverket i enkelte områder, avhengig av vindretningen, skriver avisa Asahi. Beboerne vil få ei uke på seg til å forberede evakueringen.

Ifølge avisa The Japan Times vil regjeringen stenge sonen på 20 kilometer fullstendig, noe som betyr at evakuerte beboere ikke lenger vil kunne besøke hjemmene for å lete i ruinene etter jordskjelvet og tsunamien i mars.

Beboere innenfor radiusen på 20-30 kilometer fra atomkraftverket er tidligere blitt oppfordret til å holde seg innendørs eller forlate området frivillig.

Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA) og flere land har rådet folk til å holde seg utenfor en sone på 80 kilometer rundt atomkraftverket.

Regjeringstalsmann Yukio Edano sa mandag at faren for en forverring ved atomkraftverket var i ferd med å bli vesentlig mindre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media