INN: Jonas Gahr Støre får plass i Aps sentralstyre fordi valgkomiteen går inn for å utvide sentralstyret til 21 medlemmer. FOto: Keith Hammetho
INN: Jonas Gahr Støre får plass i Aps sentralstyre fordi valgkomiteen går inn for å utvide sentralstyret til 21 medlemmer. FOto: Keith HammethoVis mer

Utvider for Jonas

Aps sentralstyre utvides med ett medlem for å gi plass til Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen av valgkomiteen i Ap, Martin Kolberg, orienterte på et telefonisk sentralstyremøte i formiddag om at sentralstyret blir utvidet til 21 medlemmer for å gi plass til Jonas Gahr Støre. Dermed synes det som banen er klar for Støre inn i Aps mektige organ. Det betyr også at valgkomiteen ikke har lykkes i å få plassert Støre inn på noen "ledige" plasser i styret, men har måttet utvide til 21 medlemmer for å få Støre inn.

Menn fra Oslo
Dagbladet skrev lørdag at Støre var lansert som kandidat inn i sentralstyret. Dette har skapt reaksjoner i partiet, både jubel og skepsis. Oslo-partiet skapte muligheten for at den markante fylkeslederen Jan Bøhler måtte vrakes. Oslo har i dag tre plasser: Jens Stoltenberg, Raymond Johansen og Jan Bøhler. Med Støre ville det bli fire menn i 50-årene. Nå har valgkomiteen kommet med løsningen: Istedenfor at noen vrakes, utvides sentralstyret for å gi Støre plass.

Ikke plass

I Klassekampen i dag sier fylkesleder Signe Øie i Østfold at det kan bli vanskelig å finne plass til Støre i sentralstyret. Leder i Vestfold Ap sier en direkte utskifting mellom en av de utgående sentralstyremedlemmene er uforenling med partiets vedtekter.
-Jeg har selv sittet i valgkomiteen og vet at kravene om kjønnsbalanse, representasjon fra hele landet og fra ulike funksjoner er absolutte, sier Mandt til avisa.

Dagbladet har snakket med andre fylkesledere som har et helt annet syn, og som mener distriktstilhørighet ikke kan være avgjørende. Det står heller ikke noe vedtektene om fylkes- eller distriktsrepresentasjon.
(Dagbladet kommer med mer)