Coronastengt Oslo

Utvider gjenåpningen i morgen

Dagbladet erfarer at Raymond Johansen i morgen presenterer sin vurdering av når trinn to av gjenåpningsplanen skal iverksettes.

GJENÅPNING: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen presenterer trinn en i gjenåpningsplanen for hovedstaden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 116 000 +407
innlagt106 -8
døde 757
påvist smittet 157 000 000+831.3K
døde 3 270 000 +13.8K
Se mer

Etter det Dagbladet forstår kommer byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til å innføre trinn 2 av gjenåpningen for Oslo i morgen.

Dagbladet erfarer at Johansen kommer til å presentere sin vurdering av når trinn to av gjenåpningsplanen kan iverksettes.

Johansen har kalt inn til pressekonferansen i morgen klokka 12, én time før regjeringens pressekonferanse.

Barn først

I trinn 2 har Johansen varslet åpning av breddeidrett for voksne, åpning av idrettshaller og andre innendørs idrettsanlegg, samt klarsignal for inntil 20 personer på innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge i alder til og med videregående skole.

Også treningssentre og svømmehaller kan åpne i trinn 2. Det samme kan butikker, kjøpesentre, kafeer og restauranter. Det blir også skjenking til klokka 22.

Etter det Dagbladet forstår er trolig at Johansen vil legge til rette for at trinn 2 fases inn, framfor å fjerne alle restriksjonene samtidig.

Byrådet har hele tiden vært tydelige på at barn og unge prioriteres først. Det er dermed mest trolig at de delene av trinn 2 som gjelder barn iverksettes først.

Pils, restauranter og shopping må trolig vente litt til, altså.

5 trinn

Antall registrerte smittetilfeller falt med 11 prosent i forrige uke.

Det er fem trinn i gjenåpningsplanen Johansen skisserte på det han betegnet som en merkedag under pandemien. I trinn 3 kommer ytterligere økning av antall deltakere på idretts- og fritidsaktiviteter utendørs.

I trinn 4 følger lemping på antallsbegrensning for arrangementer innendørs og utendørs. Trinn 5 innebærer oppheving av lokale regler slik at det er de nasjonale reglene som gjelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer