Utvider granskingen av Ullevål

Fylkeslegen i Oslo og Akershus utvider granskingen av psykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus, etter at en 58-årig pasient mishandlet en 60 år gammel mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

58-åringen ble skrevet ut av akuttpsykiatrisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus forrige torsdag. En drøy uke senere, natt til lørdag, angrep mannen en 60 år gammel medpasient ved et omsorgssenter for rusmisbrukere i Asker. Offeret ble alvorlig skadd, og ble lørdag kveld overført fra Sykehuset Asker og Bærum til Ullevål universitetssykehus.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus besluttet lørdag å utvide den pågående granskingen av psykiatrisk avdeling ved Ullevål. Han vil ha svar på om det også i dette tilfellet har vært brudd på sykehusets interne rutiner, skriver VG.

- Vi vil undersøke denne saken nærmere. Dette føyer seg inn i problemstillingene som er reist etter trikkedrapet. Vi kommer derfor til å be Ullevål om å redegjøre for utskrivningskriteriene for denne pasienten, sier fylkeslege Petter Schou til VG.

Den 58 år gamle gjerningsmannen sitter søndag formiddag i avhør hos politiet i Asker og Bærum.

- Han sitter i avhør nå, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse, sier operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, Marlow Grandalen, til NTB. (.NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer