Utvider leteområde

170 personer deltar i letingen etter 15-årige Christina. Søkeområdet har nå blitt utvidet til 20 kvadratkilometer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun har gått seg vill. Det er veldig tunge dager. Verst for oss er at vi ikke oppdaget det før dagen etter, sier jentas mormor Kirsti Rolseth til NTB.

Onsdag ettermiddag satt hun ute på tunet på småbruket Hoås øvre i Stjørdal, familiens hjem, som også er hovedkvarter for den store leteaksjonen som har pågått siden mandag. Hun ventet på letemannskapene, og et livstegn fra barnebarnet.

John Rolseth, en av de mange frivillige, kom inn på tunet etter å ha gått manngard i fem-seks timer i en teig med ny granskog og noen åpne sletter.

- Vi fant ikke noe spor, var det eneste han kunne rapportere til Christinas mormor.

Onsdag deltok 170 personer i letingen etter Christina, som sist er sett da hun ved 19-tiden søndag kveld skulle gå tur på en skogsvei fra småbruket der hun var på besøk hos besteforeldrene.

- Vi leter etter et levende menneske, sier operasjonsleder Inge Jørstad i Nord-Trøndelag politidistrikt på NTBs spørsmål om politiet mener det fortsatt er håp.

- Vi håper at mange frivillige melder seg til å bli med på letingen også onsdag, sier Jørstad til NTB.

Klatregruppe

Politiførstebetjent Karl Småland som er operativ uteleder beskriver leteområdet på denne måten:

- Det er svært vanskelig terreng. Stor, tett skog. Mange skrenter og lier. I ytterkanten av området er det en tre kilometer lang skrent. Der har vi satt inn en klatregruppe fra Trondheim Røde Kors.

Onsdag foregikk letingen i godt vær. Men det gir grunn til bekymring at temperaturen var nede i 3 grader natt til tirsdag. Da kom det også mye nedbør.

Tar snart pause

- Letemannskapene må jo ha pause de også, så i løpet av kvelden vil det settes inn en hundepatrulje som skal fortsette søket. Letemannskapene starter igjen i morgen tidlig, sier operasjonsleder Bengt Blom i Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Politet har i likhet med familien, håp om å finne 15- åringen, som forsvant fra besteforeldrenes gård, i Elvran i Stjørdal i Nord-Trøndelag, søndag kveld, i live.

- Jeg håper de finner henne snart. Hvis noen ser ei jente som passer til beskrivelsen, må de varsle politiet, sier Christinas mor, Lydia Røsvassbukt, til Dagbladet.

- Det er ikke sikkert Christina gir seg til kjenne, hvis hun treffer noen. Folk som har hytter eller hus som hun kan ha kommet seg inn i, må de si fra, fortsetter hun.

Mens det letes etter den eldste datteren hennes, har Lydia Røsvassbukt selv to andre små barn å passe.

Sist natt ble det selvsagt lite søvn for familien som var på feriebesøk i Stjørdal, da Christina plutselig ble borte.

- Det er ikke lett for Lydia nå, hun har det veldig vanskelig, sier Christinas bestemor, Kirsti Rolseth.

Mange frivillige

I følge familien og politiet har Christina Røsvassbukt dårlig orienteringsevne. Hun har også gått seg vill tidligere.

Søndag kveld forlot hun gården for å gå en kort tur. Neste morgen oppdaget familien at Christina var forsvunnet.

Redningsmann Finn Åge Jakobsen ved 330-skvadronen på Ørland forteller at terrenget er svært kupert.

- Det er vanskelig å se gjennom den tette skogen fra helikopteret, sier redningsmannen.

- Vi er redde for at hun kan finne på å ikke ta kontakt, selv om hun møter folk, sier lederen av politiaksjonen i Elvran, Karl Småland.

Samtidig med leitinga, driver politiet taktisk etterforsking. De har samtaler med venner og familie, gransker mobiltelefoner og andre mulige spor. De har ikke mistanke om at Christina har vært utsatt for noe kriminelt.

Holder håpet oppe

- Vi er optimister - men tida går, sier Christinas bestefar, Johan Rolseth som er imponert over leitemannskapene.

Til Stjørdal er kommet folk fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret - og ikke bare fra Trøndelag:

En gruppe på ti personer fra Selbu statlige mottak deltar også i leiteaksjonen. Mennene kommer opprinnelig fra Tsjetsjenia, Afghanistan og Guinea.

- De stilte opp med en gang. Flere av dem har ikke sovet i natt. Det gjør en ordentlig innsats, sier mottaksleder Frode Dieter Ursin til Dagbladet.

  • Den savnede Christina Røsvassbukt (15) har kraftig kroppsbygning, er 168 centimeter høy og har mørkt, langt hår. Hun har på seg en hvit bomullsgenser, mørkt skjørt og svarte joggesko. Hun kan også ha på seg en rød, sid, jakke.
SAVNET: Den savnede Christina Røsvassbukt (15) kan ha gått langt.
FORTSATT HÅP:</B> Dagfin Enes (til h.) fra Norske redningshunder sammen med hundefører Kasper Tronstad tilbake sammen med hunden Bryt etter et resultatløst søk etter den savnede 15 år gamle jenta tirsdag.