Utvider siktelsen for Fræna-drapet

32 år gammel kunstner ble funnet drept og nedgravd på en strand.

FUNNET DØD: Etter å ha vært savnet i tre dager ble 32-åringen funnet død og nedgravd på en strand på Fræna. Foto: Fridgeir Walderhaug
FUNNET DØD: Etter å ha vært savnet i tre dager ble 32-åringen funnet død og nedgravd på en strand på Fræna. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Molde har skjerpet siktelsen mot mannen som er mistenkt for drapet på kunstneren Thomas Haukebø (32). Det melder rbnett.

Forsettlig drap
27-åringen som er siktet for drapet er nå siktet for forsettlig drap. Tidligere var han siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Endringen skjedde etter at obduksjonsrapporten var klar. Der kom det fram at 32-åringen hadde blitt påført betydelige økseskader.
Nordmøre og Romsdal politidistrikt bekrefter at siktelsen er endret, men vil ikke kommentere denne endringen nærmere.

Kunstneren ble meldt savnet 20. juni, og ble funnet tre dager senere, død og nedgravd på en strand på Ytre Fræna i Møre og Romsdal.

Lovende kunstner
Den 32 år gamle moldenseren var en lovende billedkunstner, utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og med flere utstillinger.

27-åringen som nå er siktet for drapet, ble pågrepet samme kveld som liket ble funnet. Siktede var først bare et vitne i saken.
Haukebø etterlater seg en seks år gammel datter.

Ifølge rbnett nekter 27-åringen straffskyld og hevder han handlet i nødverge. De to var på samme fest, hvor det skal ha oppstått uenighet.

- Siktelsen tas til etterretning. Det endrer intet for min klient som fortsatt påberoper seg nødverge, skriver siktedes forsvarer, John Christian Elden, i en tekstmelding til Dagbladet.

Politiet opplyste i forrige uke at de har tatt beslag i gjenstander som ble brukt mot avdøde - en øks og en kniv.

VAR PÅ SAMME FEST: Thomas Haukebø var på samme fest som 27-åringen som nå er siktet for drap. Foto: PRIVAT
VAR PÅ SAMME FEST: Thomas Haukebø var på samme fest som 27-åringen som nå er siktet for drap. Foto: PRIVAT Vis mer