- Utvider siktelsen i Stavanger-dødsfallet

Alle de fem siktede blir framstilt for varetektsfengsling.

- MISHANDLING: Fem personer er siktet legemsbeskadigelse etter at Jonny André Risvik ble funnet død. Politiet sier siktelsene vil bli utvidet. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
- MISHANDLING: Fem personer er siktet legemsbeskadigelse etter at Jonny André Risvik ble funnet død. Politiet sier siktelsene vil bli utvidet. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Politiet begjærer varetektsfengsling av de fem siktede i saken hvor en 28 år gammel mann fredag ble funnet død i Stavanger. Siktelsene i saken kan også bli utvidet.

Politiet har siktet to kvinner på 18 og 25 år og to menn på 24 og 26 år samt en 15 år gammel jente for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette.

- Siktelsene mot de fem arresterte vil bli utvidet, opplyser politiadvokat Erik W. Rand til NRK.

Politiet gjorde det søndag også klart at de vil be retten om at alle de siktede blir varetektsfengslet i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud. Bakgrunnen for dette er fare for bevisforspillelse.

Mishandling Advokat Arvid Sjødin, forsvarer for den siktede 18-årige kvinnen, sa lørdag til NRK at hans inntrykk er at 28-åringen skal ha vært utsatt for mishandling før han døde.

- Slik jeg forstår det er dødsårsaken mishandling. Skadene skal ha blitt påført av andre, sa Sjødin.

Ingen av de siktede erkjenner straffskyld i saken. Sjødin sier at hans klient ikke vil godta varetektsfengsling.

- Hun kommer til å møte opp og motsette seg varetektsfengsling. Hun erklærer seg ikke straffskyldig, sier Sjødin til NTB.

Vil fengsle gravid kvinne En av de siktede, en 25 år gammel kvinne, er høygravid. Hennes forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, vil ikke godta varetektsfengsling for sin klient.

- Vi godtar ikke varetektsfengsling i saken. Min klient har hatt en svært perifer rolle i det hele, hennes tilstand tatt i betraktning. Hun kan for øvrig føde når som helst, sier Torstrup til NTB.

Han legger til at han forholder seg til politiets siktelse om legemsbeskadigelse, men han vil avvente obduksjonsrapporten før han tar stilling til om mishandling var årsaken til at 28-åringen omkom.

Innhentet spor Politiet jobbet søndag med å utarbeide siktelser og fengslingsbegjæringer for de fem. Boligen hvor 28-åringen ble funnet død ble søndag undersøkt av kriminalteknikere.

Politiet har også sikret mobiltelefoner og datamaskiner tilhørende de siktede og den avdøde. Disse vil bli gjennomgått i løpet av uka.

Politiet er svært sparsommelige med opplysninger i saken. Advokat Atle Helljesen, som forsvarer den siktede 24 år gammel mannen, sier at de vet lite om hva som faktisk skal ha skjedd.

- Politiet holder opplysningene skjult for meg og min klient også. Jeg vet ikke mer enn at min klient hevder at han ikke har utført vold mot den avdøde, sier Helljesen til NTB.

Barnevernet Den yngste av de siktede i saken, en 15 år gammel jente, blir tatt vare på av barnevernet, såkalt varetektssurrogat, opplyser politiet. Ifølge jentas forsvarer, advokat Hanne Haugland, stiller hun seg uforstående til siktelsen.

- Hun stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld. Hun har blitt avhørt av politiet to ganger og forklart seg om hva som skjedde i leiligheten. Jeg vil foreløpig ikke kommentere innholdet i hennes forklaringer, sier Haugland til NTB.

Bodde sammen Ifølge Aftenbladet.no bodde den avdøde 28-åringen sammen med to av de siktede, en 26 år gammel mann og hans kjæreste.

Ifølge kilder avisa har vært i kontakt med, var avdøde på jakt etter et eget sted å bo. Men for øyeblikket bodde han sammen med paret som er siktet i saken. De tre andre siktede var på besøk i leiligheten.

Politiet vil ikke si noe om hvorvidt de siktede tilhører et spesielt miljø eller om de er kjent av politiet fra før.
NTB

FUNNET DØD: Jonny André Risvik. Foto: Privat
FUNNET DØD: Jonny André Risvik. Foto: Privat Vis mer