Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvider siktelsen mot 15-åringens far

Mannen som er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn, er nå også siktet for frihetsberøvelse og overgrep.

SIKTET FOR DRAPSFORSØK: Politiet opplyser mandag at faren nå også er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Han er i tillegg siktet for frihetsberøvelse av mora til den 15 år gamle sønnen, og har erkjent dette. Video: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet Vis mer

GJØVIK/OSLO (Dagbladet): Politiet kommer mandag med siste nytt om hendelsen på Kapp i Østre Toten kommune 9. oktober, hvor en far er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn.

Faren i 40-åra har tidligere erkjent drapsforsøket, og sitter for tida varetektsfengslet. Ifølge hans forsvarer har han gitt detaljerte forklaringer og samarbeidet med politiet i etterforskningen.

Politiet opplyser mandag at faren nå også er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Han er i tillegg siktet for frihetsberøvelse av mora til den 15 år gamle sønnen, og har erkjent dette.

ALVORLIG SAK: Faren erkjenner nå drapsforsøk på sønnen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALVORLIG SAK: Faren erkjenner nå drapsforsøk på sønnen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Politiet ønsker ikke å gå i detalj rundt den utvidede siktelsen. De opplyser imidlertid at frihetsberøvelsen skal ha skjedd på samme tidspunkt som drapsforsøket.

Avkrefter rykter

- Selv om vi på et tidlig tidspunkt fikk en detaljert tilståelse, har vi ikke latt dette være noe hvilepute, sier etterforskningsleder John Eivind Melbye.

Politiet ønsker å avkrefte flere rykter som har gått etter drapsforsøket, blant annet at det skal ha vært brukt våpen. Dette har ifølge politiet ikke vært tilfelle.

Mari Lauritzen Hasle hos politiet forteller at de fremdeles får inn tips og avhører personer i saken. De sentrale vitneavhørene er foretatt, men Hasle utelukker ikke flere avhør.

Den siktede faren sitter for tida varetektsfengslet i fire uker, fram til 7. november. Ifølge politifolk Dagbladet har vært i kontakt med, er ikke bare nærmiljøet, men også det lokale politiet selv sjokkert over opplysningene som har kommet fram i saken.

Funnet livløs

Det har vært knyttet stor usikkerhet til hvordan det vil gå med 15-åringen etter den alvorlige voldsepisoden. I forrige uke opplyste politiet at hans tilstand var uavklart.

- Tilstanden er fortsatt uavklart alvorlig, sier Inger Marie Størn, som er bistandsadvokat for familien.

Da patruljene ankom åstedet onsdag for knappe to uker siden, fant de gutten livløs. Patruljen tok i bruk hjertestarter for å redde livet til 15-åringen og fortsatte med førstehjelp til luftambulansen ankom boligfeltet på Kapp.

Kort tid etter ble den siktede faren pågrepet i en bil. Ifølge Melbye forløp pågripelsen udramatisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media