UTVIDET SIKTELSE: Politiet vil utvide siktelsen mot 18-åringen.  Foto: Leif Stang/Dagbladet
UTVIDET SIKTELSE: Politiet vil utvide siktelsen mot 18-åringen. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

Utvider siktelsen mot 18-åring etter drapet på Hilda Feste (98)

Utvides til å også omfatte voldtekt, etter det Dagbladet erfarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Den drapssiktede 18-åringen fra Os satt i et fem timer langt avhør torsdag kveld. Etterpå ble han kjørt ut til Bergen fengsel.

Politiet har tidligere uttalt at Hilda Feste også kunne være utsatt for et seksuelt overgrep før hun ble drept i sitt hjem klokka 21.15 første nyttårsdag. I går gjennomgikk etterforskningsledelsen grunnlaget for siktelsen en gang til.  Da han ble pågrepet tirsdag kveld, ble han siktet for forsettlig drap.

Etter det Dagbladet erfarer utvides denne til også å omfatte voldtekt.

Total isolasjon Den nye siktelsen vil bli presentert for 18-åringen når han blir framstilt for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett klokka 10.00 fredag. Politiet ville fremme en begjæring om lukkede dører under rettsmøtet. De ber om rettens kjennelse for fire uker i varetekt, med brev- og besøksforbud. De to første ukene vil de holde ham i total isolasjon.

Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier til Dagbladet at hans klient tar siktelsen tungt, men at han har vært fattet under det lange avhøret.

Flere pauser - Vi hadde flere pauser undervegs. Det var nødvendig. Nå er han glad for å komme seg bort fra den lille arrestcellen med en madrass og murgulv i kjelleren på politihuset i Bergen. Jeg ble med i bilen ut til Bergen fengsel for å snakke litt med han om det som skal skje i Nordhordland tingrett fredag, sier Knudsen.

Under avhøret torsdag kveld gjentok den drapssiktede ungdommen det han har sagt tidligere, om at han ikke husker noe som kan gjøre ham i stand til å forklare de nærmeste timene før og etter drapstidspuntet. Advokat Rolf Knudsen sier at politiet har foreholdt ham tekniske bevis i saken, men han vil ikke kommentere det nærmere. Som forsvarer er han gitt restriksjoner som følge av at politiet vil ha lukket rettsmøte og i tillegg vil ha retten til å holde tilbake rettsboken for offentligheten.

Vasket klærne Under avhøret torsdag kveld skal siktede også ha blitt spurt ut om hvorfor han fikk vasket klærne sine så snart han våknet ved 1500-tida den 2. januar.

- Han svarer at han hadde vært ute på fylla. Det hadde regnet og han ønsket å få vasket klærne. Han la dem til vask, og det var hans mor som vasket dem, sier Knudsen.

Knudsen bekrefter at 18-åringen kjente til Hilda Feste fra tidligere, blant annet ved at han for noen år siden solgte aviser på dørene i helgene.

TUNGT AVHØR: Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier at 18-åringen har forklart seg greit, men har hatt et tungt avhør. Foto: Leif Stang/Dagbladet
TUNGT AVHØR: Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier at 18-åringen har forklart seg greit, men har hatt et tungt avhør. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer