NY SIKTELSE: Vekteren som har innrømmet å ha skutt seg selv, og å ha plassert en bombelignende gjenstand på Blindern i Oslo, er nå siktet for trusler, falsk nødmelding og falsk anmeldelse. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY SIKTELSE: Vekteren som har innrømmet å ha skutt seg selv, og å ha plassert en bombelignende gjenstand på Blindern i Oslo, er nå siktet for trusler, falsk nødmelding og falsk anmeldelse. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Utvider siktelsen mot Blindern-vekteren

Siktes for trusler, falsk nødmelding og falsk anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vekteren som har innrømt å ha skutt seg selv, og plassert en bombeliknende gjenstand på Blindern, ble først siktet for falsk forklaring.

Nå utvides siktelsen til å omfatte trusler, falsk nødmelding og falsk anmeldelse.

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Klokka 13.00 i dag framstilles han for varetektsfengsling i Oslo tingrett, der politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling.

Innrømmet å ha skutt seg selv Det var natt til onsdag at den 35 år gamle mannen meldte fra til politiet om at han var blitt skutt på av to gjerningsmenn. Etter at politiet søkte i området i etterkant ble det funnet en bombelignende gjenstand ved fysikkbygningen på den nedre delen av Blindern.

Utover formiddagen onsdag ble det klart at gjenstanden var laget for å skape frykt, men at den ikke inneholdt sprengstoff.

Etter en omfattende etterforskning meldte politiet torsdag morgen at de hadde forandret status på vekteren fra fornærmet, til siktet.

De fortalte også da at han hadde innrømmet å ha skutt seg selv, og å ha plassert gjenstanden på stedet.

- Det ble etter hvert litt tungt for ham, og han ga vel uttrykk for at han kjente litt på det, sa Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, til Dagbladet om avhørene med den siktede i går.

Mannens forsvarer, advokat Trygve Staff, sa til Dagbladet i går at klienten hans angret.

- Han har sagt til politiet at han angrer dypt. Han har kone og barn og er opptatt av hvordan det vil gå med dem. Han angrer også på at han har bidratt til å skape frykt i samfunnet og for den store etterforskningen som ble satt i stand basert på hans forklaring, sa han til Dagbladet da.

Suspendert umiddelbart Ådne Mauritzen, kommunikasjonsansvarlig i Nokas, sa til Dagbladet i går at vekteren er umiddelbart suspendert.

- Denne saken har tatt en overraskende vending. Det er en svært alvorlig sak. Hvis det politiet nå har opplyst om medfører riktighet, så vitner dette om en personlig tragedie for vedkommende, og at det er noe som har skjedd på det personlige planet, sa han da.

Mannen har jobbet i Nokas siden 2013. Bekjente av vekteren Dagbladet har snakket med, omtaler ham som en omtenksom mann, med stor arbeidskapasitet.

Den samme mannen skal også tidligere ha blitt knivstukket, skutt med elektrosjokkvåpen og forsøkt kvalt med tau på oppdrag på universitetsområdet. Sakene er henlagt med koden «ukjent gjerningsperson».

Politiet har sagt at de nå skal se nærmere på disse episodene. Bekjente av vekteren Dagbladet har snakket med sier at han ikke ønsket å snakke om disse tidligere episodene.