Utvider siktelsen mot Eirik Jensen

Medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

UTVIDET SIKTELSE: Spesialenheten for politisaker har utvidet siktelsen mot tidligere politioverbetjent Eirik Jensen til også å gjelde medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Arkivfoto: Marius Gulliksrud
UTVIDET SIKTELSE: Spesialenheten for politisaker har utvidet siktelsen mot tidligere politioverbetjent Eirik Jensen til også å gjelde medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Arkivfoto: Marius GulliksrudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialenheten for politisaker har utvidet siktelsen mot den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen til å omfatte medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Den tidligere politimannen i Oslo-politiet er mistenkt for i kraft av sin stilling ha gitt den narkotikasiktede Gjermund Cappelen opplysninger eller på annen måte bidratt til å trygge og sikre hans narkotikavirksomhet.

Siktelsen for grov korrupsjon bygger på en mistanke om at politimannen har fått gjenytelser i form av penger og andre fordeler.

Cappelen også siktet Den siktede politimannen er gjort kjent med den utvidede siktelsen, opplyser Spesialenheten.

Også Cappelen, som fra før er siktet for innførsel av et større parti hasj, er nå siktet av Spesialenheten for grov korrupsjon. Han hadde tidligere status som vitne i spesialenhetensaken.

- Siktelsene i saken baserer seg på bevisbildet i etterforskingsmaterialet som foreligger per i dag. Mistanken bygger blant annet på en pengeoverlevering, funn av kontanter på bopel, oppussing av et bad og elektroniske spor som SMS-kontakt mellom politimannen og Bærumsmannen, opplyser Liv Øyen, etterforskningsleder i Spesialenheten.

Spesialenheten har tidligere i ting- og lagmannsrett fått medhold i hefte av 248 000 kroner som sikkerhet for mulig inndragning av utbytte fra straffbar virksomhet etter en eventuell dom i saken.

Jensen nekter for å ha tatt i mot penger fra Cappelen. Den hasjsiktede bærumsmannen hevder på sin side at han har gitt Jensen store kontantsummer som betaling for informasjon og hjelp. Han har også forklart at han stod for oppussingen av Jensens bad på i 2005. Men ifølge Jensens forsvarer, advokat Jens Ove Hagen, kan Jensen dokumentere at han selv stod for mye av innkjøpene til oppussingen.   
Profilert Jensen ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon i februar i år.
Han var mest profilert som leder for gjengprosjektet ved Seksjon for organisert kriminalitet som ble opprettet etter skuddvekslingen mellom B-gjengen og Young Guns midt i folkemengden på Aker Brygge i 2006.

Politilederen er også ekspert på Hells Angels og Bandidos og har i en årrekke vært sentral i arbeidet med å unngå voldelige sammenstøt mellom de største MC-gjengene.

Her er de hemmelige bevisene i Jensen-saken.