FUNNET DREPT: I dette parkeringshuset på Grønland ble en 44-årig norskvietnameser funnet drept natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FUNNET DREPT: I dette parkeringshuset på Grønland ble en 44-årig norskvietnameser funnet drept natt til tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Utvider siktelsen mot to personer - løslater fem

I P-husdrapet på Grønland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem personer er løslatt etter P-husdrapet på Grønland, får Dagbladet bekreftet.

Det var natt til tirsdag at en 44 år gammel norskvietnameser ble funnet drept i sin egen BMW i parkeringshuset på Grønlands Torg. Han ble oppdaget av en vekter.

Ni personer er siktet i saken. Det er imidlertid bare fire personer som framstilles for fengsling i Oslo tingrett klokka 13 i dag.

Siktelsen mot to av de andre utvides, ifølge politiet.

Fortsatt siktet I en pressemelding fredag formiddag melder politiet:

«Oslo politidistrikt fremstiller i dag fire personer for varetektsfengsling siktet for drap eller medvirkning til drap på en norsk-vietnamesisk mann natt til tirsdag.

Av de tre som var pågrepet og siktet for drap eller medvirking fremstilles to for varetektsfengsling. En løslates, men siktelsen er ikke frafalt.

Av de seks som var pågrepet og siktet for etterfølgende bistand er to nå siktet for drap eller medvirkning, og fremstilles for varetektsfengsling i dag. De øvrige fire løslates. Siktelsene står ved lag for etterfølgende bistand for disse fire.»

- Vi mener de har bistått etterpå for å unndra eller skjule noe, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Tre av de drapssiktede skal være en norsk-vietnamesisk kvinne, en norsk-vietnamesisk mann og en norsk mann. To av dem skal være samboere.

- De siktede er i familie eller i samme omgangskrets. De er hovedsakelig norsk-vietnamesere. Bare en er etnisk norsk. Jeg vil ikke kalle noen dem kjenninger av politiet, sier Metlid.

- Ble advart 44-åringen skal i dagene før drapet ha blitt advart om at noe kunne skje ham, og at han måtte være på vakt. Advarselen skal være knyttet opp mot miljøet rundt en mann i 30-årene som drapsofferet i fjor vinter ble frikjent for å ha forsøkt å drepe.

Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

Tre kvinner og tre menn skal ha forsøkt å rømme landet i bilen.

Videobilder Politiet har vitneopplysninger fra det aktuelle tidsrommet, men er fortsatt interessert i observasjoner knyttet til parkeringshuset.

Grete Lien Metlid, seksjonssjef for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, bekreftet overfor Dagbladet på tirsdag at politiet har hentet ut filer fra overvåkingskameraene i parkeringshuset.

Kameraene gir god oversikt over hvem som tar seg inn eller ut, men seksjonssjefen vil ikke kommentere hvorvidt dette har vært utslagsgivende for pågripelsene og siktelsene.

UTBRENT: Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld. Foto: Remi Presttun
UTBRENT: Bilen der drapsofferet satt er sentral når det gjelder den tekniske etterforskningen, ifølge politiet - det samme gjelder bilen som ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld. Foto: Remi Presttun Vis mer