Utvider siktelsen til giftdrap

Politiet har utvidet siktelsen mot 67-åringen som ble pågrepet i metanolsaken lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot den 67 år gamle mannen som ble pågrepet i metanolsaken lørdag, er utvidet til å gjelde giftdrap. Lørdag døde en 31 år gammel kvinne etter å ha drukket den giftige spriten.

Politiet ba om fire ukers varetekt for 67-åringen da han ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag.

- Vi mener at han tenkte over risikoen det var ved å selge spriten etter at han visste at leverandøren var pågrepet for salg av metanolholdig sprit. Han tok likevel risikoen, og solgte videre, sier politiinspektør Mette Haldorsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannens forsvarer, Vidar Lind Iversen, mener derimot at mannen ikke visste om faren, og at han dermed ikke kan ha handlet med forsett. Han understreker at 67-åringen solgte til venner.

- Det ville han ikke gjort hvis han hadde visst at det var en risiko for metanol i spriten, sier han.

Lind Iversen understreker også at mannen selv har drukket av spriten, og at det taler mot at han trodde at det var en fare ved det. 67-åringen fra Høybråten i Oslo ble pågrepet natt til lørdag etter at den 31 år gamle kvinnen ble forgiftet av metanolholdig sprit under en hyttetur med familien i Hedmark.

Hittil har hele 250 personer vært etterforsket i den store og kompliserte metanolsaken. Tidligere i år regnet politiet med at metanolsaken var avsluttet med 14 dødsofre på halvannet år og en tiltale for giftdrap mot tre personer i Østfold. Men i begynnelsen av mai dukket det igjen opp metanolholdig sprit, først i Østfold og senere i Oslo.

Metanolspriten tok sitt 17. dødsoffer da kvinnen døde lørdag.

(NTB)