Utvider siktelsene i bedragerisaken

Tromsdal, Hvidsten og Bratli varetektsfengsles i fire nye uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I forkant av dagens fengslingsmøter i Oslo tingrett ble siktelsene mot den omstridte finansmannen Christer Tromsdal, den tidligere boligmekleren Anthony Bratli, den straffedømte kunsthandleren Terje Hvidsten og tre andre menn ytterligere utvidet.

Det får Dagbladet.no bekreftet fra Økokrim.

- Det er riktig at vi har utvidet siktelsene for samtlige av de siktede. Også de nye punktene dreier seg om grovt bedrageri, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie til Dagbladet.no.

Etter det Dagbladet.no erfarer dreier de nye sakene seg om kjøp og salg av to ulike bygårder i Oslo. Overdragelsene skal ha skjedd på lignende måte som ved flere av de andre forholdene i siktelsene: Ved hjelp av blant annet triksing med takstpapirer og et nettverk av mellommenn ble verdien av eiendommene blåst voldsomt opp før salget.

Christer Tromsdal skal være siktet for begge de to nye eiendomssakene, mens enkelte av de andre siktede knyttes til ett av dem. I forkant av utvidelsen var flere av de siktede allerede beskyldt for bedragerier og heleri for flere titalls millioner kroner rundt eiendommer og ulike pengetransaksjoner i både Sverige og Norge. I tillegg er Tromsdal siktet for en banksvindel på omlag 14 millioner kroner.

De siste ukene har det blitt gjennomført en lang rekke avhør med de siktede. Så sent som i går ble det gjort et avhør som ifølge Oslo tingrett styrker mistanken mot blant andre Anthony Bratli. Samtidig venter politiet blant annet på å få avhørt sentrale vitner i Sverige.

Alle de tre antatte hovedmennene ble i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire nye uker, fremdeles med brev- og besøksforbud.

- For min klients del er siktelsen utvidet med ett punkt. Dette dreier seg om en sak han på eget iniativ har fortalt om i avhør. Min klient har alllerde stilt opp i mange avhør, og kommer også framover til å forklare seg så ofte som Økokrim måtte ønske, sier Advokat Kim Gerdts, som representerer Hvidsten.

Han har foreløpig ikke erkjent straffskyld. Det har heller ikke Christer Tromsdal.

«Retten har ved denne vurdering lagt vekt på de meget alvorlige forhold i siktelsen», skriver Oslo tingrett i dagens fornyede fengslingskjennelse mot Tromsdal.

Advokat Nicolai Skjerdal var i kveld ikke tilgjengelig for å kommentere fengslingen eller utvidelsen av siktelsen mot Tromsdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer