UTVIDER.  Kirgisiske myndigheter utvider unntakstilstanden i Osj, som er rammet av voldsomme opptøyer, til også å omfatte byen Jalalabad. Foto: REUTERS / Aleksej Osokin / SCANPIX
UTVIDER. Kirgisiske myndigheter utvider unntakstilstanden i Osj, som er rammet av voldsomme opptøyer, til også å omfatte byen Jalalabad. Foto: REUTERS / Aleksej Osokin / SCANPIXVis mer

Utvider unntakstilstanden i Kirigistan

Uroen sprer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||  Kirgisistan har erklært unntakstilstand i nok en by sør i landet. Uroen sprer seg i regionen, ifølge overgangsstyret.

- Det var nødvendig for interimsregjeringen å gjøre dette ettersom ustabiliteten sprer seg, sa regjeringstalsmann Azimbek Beknadzarov på kirgisisk TV lørdag.

Unntakstilstanden utvides fra å gjelde Osj til også å omfatte byen Jalalabad. Minst 65 personer er drept og over 900 såret i harde sammenstøt sør i landet.

Det skal vÃre etniske usbekere og kirgisere som har barket sammen, og interimsregjeringen ba lørdag Russland om å bistå . Det russiske forsvarsdepartementet sier imidlertid til BBC at landet ikke har noen planer om å beordre russiske soldater til Kirgisistan.

Det finnes både russiske og amerikanske militærbaser i den tidligere sovjetrepublikken.

(NTB)