Utvidet klagefrist for norskelever

Klagefristen på eksamen i norsk hovedmål i den videregående skolen blir utvidet, etter at svært mange elever misforsto en ironisk tekst av forfatteren Kjartan Fløgstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er ikke glad for at det sitter ulykkelige ungdommer rundt om i landet. Derfor vil vi benytte oss av en mulighet forvaltningsloven gir, til å forlenge klagefristen, sier underdirektør Tor Olsen i Læringssenteret, som utarbeidet eksamensoppgavene, til NTB.

Klagefristen blir utvidet først og fremst for å gi elever som strøk til eksamen, og som ikke allerede har klaget på karakteren, mulighet til en ny vurdering.

- Vi kommer imidlertid ikke til å lempe på kravene, det ville ikke være rettferdig overfor dem som har fått en god karakter. Klagenemndene har med andre ord de samme retningslinjer for vurdering av besvarelser, som sensorene hadde ved ordinær sensur, sier underdirektøren.

2.300 elever og privatister strøk til årets eksamen i norsk hovedmål i den videregående skolen. Det er tre ganger så mange som vanlig. 1.700 av dem som strøk, skal ha misforstått en ironisk tekst skrevet av forfatteren Kjartan Fløgstad.

(NTB)