Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvidet påskeferie etter dekkhærverk

Alle fire dekkene til Jannicke Schjøtt Christensen var paddeflate da hun kom ned fra hytta imorges. Påskeferien for henne og sønnene måtte utvides med et døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Redningsmannskapet fortalte at det var umulig å få tak i nye dekk før tirsdag. Nå må jeg og gutta mine bli over til i morgen, sier Schjøtt Christensen.

Lynsjestemning

Sammen med en rekke andre hytteeiere hadde hun satt fra seg bilen på en parkeringsplass langs riksvei 7 mellom Ustaoset og Haugastøl. Alle de om lag 10 bilene som sto der hadde fått samtlige fire dekk på bilen punktert natt til andre påskedag. På den store hjemreisedagen kan Schjøtt Christensen fortelle om en ganske amper stemning på parkeringsplassen.

- Det var lynsjestemning her en stund da folk kom ned til bilene sine. Sønnen min på 8 år lurte fælt på hvor lang fengselsstraff man fikk for å skjære opp dekkene til folk, sier hun.

I alt regner politiet med at over 200 biler har fått dekkene skåret opp eller punktert av vandaler som har herjet langs riksveien. Dekkleverandører i Hallingdalen opplyste mandag at de kunne levere nye dekk til de fleste bilene.

Utvidet ferie

Jannicke Schjøtt Christensen var ikke blant de heldige. Hennes Mitsubishi L200 har uvanlig store hjul som ikke er lagervare og dermed måtte ferien utvides.

De flate dekkene oppdaget hun da broren skulle kjøres til jernbanestasjonen på formiddagen. Sammen med sønnene på 7 og 8 år skulle hun returnere hjemover med bilen på ettermiddagen.

- Det er litt lite mat igjen, men vi greier oss. Nå må jeg ringe til jobben og til skolen og forklare hvorfor vi ikke kommer, sier hun.

Mest kniv

- Det er greit med mye arbeid, men dette er i meste laget. Helge Tingstad fra Geilo Bilberging ble nedringt av flere titalls fortvilte påsketurister som fant bilene med flate dekk.

- Det ser ut som om det mest er brukt kniv, men også syl og skrutrekker. Så langt har vi rykket ut til en 50-60 biler, men både Viking og NAF har også vært i full sving her oppe, sier Tingstad som representerer Falken i Geilo.

Allerede klokka halv sju mandag morgen fikk han første telefon fra ferierende som hadde pakket seg tidlig ut av hytta for å unngå påskerushet ned fra fjellet. Med full oppakning og hele familien klar til avreise var det bare å konstatere at hjemturen måtte utsettes på ubestemt tid.

Ingen hotellgjester

Det er fjellturister og hytteeiere som har parkert langs riksvei 7 mellom Ustaoset og Ørteren, vest for Haugastøl, som er rammet.

- Dekk er kjørt oppover fra både Gol og Geilo. En del har bedt familie på Østlandet komme oppover med sommerdekk. Så vi må nok hjelpe folk med å legge om til langt utover natten, sier Tingstad.

Ingen hotellgjester verken på Ustaoset Hotell eller på Haugastøl Turistsenter har blitt rammet av hærverket.

- Gjestenes biler er sperret inne bak bukker og kjetting og det har nok virket preventivt. Vi har fått melding om at det bare er biler som har stått parkert langs hovedveien som er tatt, sier Per Mork ved Norlandia Ustaoset Hotell.

(NTB - Peter Talos)

PØBELSTREKER: 2. påskedag sto påskebilene oppjekket og uten hjul i påvente av nye dekk etter at vandaler hadde punktert dekkene på nærmere 200 bilder langs Rv7 mellom Ustaoset og Haugastøl.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media