- Utvidet siktelse for sedelighets­siktet samfunnstopp

Politiet begjærer ytterligere fire ukers varetektsfengsling.

FENGSLET: En profilert tidligere topp-politiker hjemmehørende i Troms ble torsdag framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
FENGSLET: En profilert tidligere topp-politiker hjemmehørende i Troms ble torsdag framstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet utvider siktelsen og vil kreve fire ukers forlenget fengsling for samfunnstoppen som er siktet i en sedelighetssak i Troms.

Varetektsperioden for den siktede mannen går ut torsdag klokken 16.00. Mannens forsvarer ble torsdag morgen varslet om at politiet kommer til ål kreve klienten fortsatt varetektsfengslet.

- Jeg er muntlig orientert om at politiet begjærer forlenget fengsling, men har ikke mottatt noe ennå, sier advokat Ulf E. Hansen til NTB.

Politiet bekrefter at de vil be om forlenget fengsling i fire uker, med begrunnelse i at det skal foreligge fare for tap av bevis. Fengslingsmøtet vil starte i Nord-Troms tingrett klokka 14 torsdag ettermiddag.

- Vi motsetter oss videre fengsling, sier Hansen.

Utvidet siktelsen

Mannen ble første gang fengslet forrige torsdag. Politiet ba Nord-Troms tingrett fengsle mannen i to uker, men retten mente én uke fikk rekke i første omgang. Han ble også underlagt brev- og besøkskontroll i varetektsperioden.

Mannen satt i et tolv timer langt avhør onsdag. Til Nordlys sier forsvareren at han etter avhøret ble orientert om at siktelsen mot klienten ville bli utvidet.

Forsvareren har tidligere uttalt at hans klient nekter enhver befatning med saken, og at han stiller seg uforstående til siktelsen.

Politiet har vært tilbakeholdne med å kommentere saken, men opplyste onsdag at de går gjennom beslag i saken med tanke på å finne nye bevis mot mannen. Beslagene består blant annet av bilder, videoer og samtalelogger.

Klokken 18 torsdag vil politiet holde en pressekonferanse der de vil orientere om status på saken og begrunnelsen for å kreve videre varetekt. Da vil trolig Nord-Troms tingrett avgjørelse etter politiets begjæring om fengsling være klar.

Tidligere forhold

Forholdene i siktelsen skal ha funnet sted både før og etter at ny straffelov trådte i kraft 1. oktober 2015. Han skal også i 2016 ha blitt anmeldt for et tilsvarende forhold, men dette ble senere henlagt av politiet fordi det skal ha vært vanskelig å bevise at mannen hadde utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang.

- Vi uttaler oss ikke om siktede har vært i kontakt med politiet tidligere, svarte politistasjonssjef Anita Hermandsen til NTB onsdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer