Utvidet søk etter savnet mann i Rogaland

21-åringen ble sist sett mandag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter en savnet 21 år gammel mann i Gjesdal i Rogaland fortsatte natt til tirsdag i et utvidet søkeområde.

Alle frivillige som deltok i letingen mandag kveld, ble sendt hjem ved mørkets frambrudd. Søket fortsetter imidlertid gjennom natten med profesjonelt mannskap, skriver lokalavisen Gjesdalbuen.

- Våre mannskaper er trent og utstyrt for å lete i mørket. Samtidig vil jeg berømme bygdefolket i Oltedal som har stilt opp på en fantastisk måte. De ekstra mannskapene har gjort at vi kunne gjennomsøke flere områder raskere, sier Otto Skurve, som leder de frivillige organisasjonene.

I tillegg til hans egen organisasjon Røde Kors, bistår Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder i letingen. Rogaland politidistrikt anslår at rundt 100 personer deltok i søket mandag kveld.

21-åringen ble sist sett mandag morgen. Politiet ble varslet klokken 17.30, og en halvtime senere var politiet i gang med en større leteaksjon.

Foruten frivillige organisasjoner deltok politifolk, hundepatruljer og et Sea King-redningshelikopter i søket mandag kveld, opplyser operasjonsleder Karsten Tendenes i Rogaland politidistrikt til NTB.

21-åringen har Aspergers syndrom, og Tendenes ber folk være mer observante enn vanlig og ta kontakt med politiet om man ser noe uvanlig. Mannen var trolig iført sort hettegenser, grå joggebukse og brune Ecco-sko med oransje detaljer da han forsvant.

(NTB)