Utvidet varetekt i pedofili-saken

En 53-åring som skal være siktet for seksuelt misbruk av filippinske gutter under 14 år, er varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen, som er skolepsykolog i Nord-Norge, ble forrige tirsdag i Ytre Follo forhørsrett varetektsfengslet i en uke. Politiet i Follo begjærte da mannen varetektsfengslet i fire uker.

I alt er fire menn siktet og varetektsfengslet i saken.

Hovedmannen skal være en 55 år gammel tannlege som er bosatt i Follo-distriktet. I tillegg er en 60 år gammel lærer fra Hordaland varetektsfengslet for fire uker. En lærer fra Oslo er også siktet i saken.

Siden den påståtte hovedmannen er bosatt i Follo-området, er de øvrige siktede også framstilt for varetektsfengsling i dette politidistriktet.

De fire skal være siktet for å ha misbrukt filippinske gutter under 14 år i over 20 år i Norge og i Manila på Filippinene. Kripos skal ha kommet på sporet av det som kan være en pedofiliri ng for ti år siden da en irsk pastor på Filippinene slo alarm. Etterforskningen skal ha blitt igangsatt for ett år siden.

En femte mann ble også pågrepet i saken, men er senere sjekket ut.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer