- Utviklingen er så skummel

Trygve Slagsvold Vedum lover at ingen i hans regjering skal hentes fra PR-bransjen. Han utfordrer Jonas Gahr Støre til å være med på en nullvisjon for en framtidig regjering.

OFFISIELT: Trygve Slagsvold Vedum er nå lansert som statsministerkandidat. Video: Senterpartiet Vis mer
Publisert

Ifølge Senterpartiet har det vært «åpne svingdører» mellom Erna Solbergs regjering og den omdiskuterte PR-bransjen.

En rekke av regjeringens rådgivere, statssekretærer og statsråder har bakgrunn fra selskaper som First House. Andre har forlatt regjeringen for å jobbe i PR-selskaper hvor tilgang til politikere selges som diskvare.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ha seg frabedt denslags.

- For Senterpartiet er det helt uaktuelt å la noen gå mellom regjeringsapparat og PR, lover Vedum.

- Da må du ha gjort noe annet i en periode før du skal inn i regjeringsapparatet, sier han til Dagbladet.

valgomat logo

Hvilket parti passer for deg?

Start testen

Vedums nullvisjon

Vedum har følgende nullvisjon for landet:

- Ingen skal rekruttere til regjering fra PR-bransjen.

Vedum mener det ikke behøves eksplisitte regler, utredninger, eller andre byråkratiske hindringer - det holder å bare komme med et løfte, slik han gjør nå.

- Hele den der utviklingen er så skummel. Når du frikobler politikken fra folks hverdag så går det på bekostning av folkestyret, sier han.

Støre har «ingen planer»

Men mannen Vedum gjerne vil styre landet sammen med, Ap-leder Jonas Gahr Støre, vil ikke komme med tilsvarende nullvisjon for PR og politikk.

Støre har derimot «ingen planer» om å hente folk direkte fra PR-bransjen dersom han krones til ny statsminister etter valget i september.

- Jeg ser ikke noe behov for å lage regler for dette. For Arbeiderpartiet er det ingen tvil - skulle vi få flertall og anledning til å danne regjering har vi så mange dyktige og motiverte tillitsvalgte og medarbeidere at vi ikke har noen planer om å rekruttere til regjeringsapparatet direkte fra PR-byrå, sier Støre til Dagbladet.

Amerikanske tilstander

Trygve Slagsvold Vedum sier det langsiktige målet er å gjøre det «mer lønnsomt å ha vært aktiv i Bø eller Nome Senterparti enn å ha jobbet i First House».

- Vi ser for eksempel i USA og i Brussel, der har det blitt et helt sjikte av mennesker som vandrer mellom politikk og PR. Det skaper ingen merverdi hvis vi får det skiktet i Norge også, og det er vi i ferd med å få. PR-byråene bare skyter i været i størrelse, sier han.

- Men vi kan stoppe det. Jeg kommer til å stoppe det, lover Sp-lederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer