Utviklingshemmede Aurora (19) lagt ut på anbud

Mens kommunen jakter på laveste pris for stellet av jenta, ligger intime detaljer fritt ute på nett.

MOTARBEIDET: Mamma Anita gir Aurora (19) mat gjennom en slange inn i magen. Moren er frustrert og føler seg motarbeidet av Grorud bydel i Oslo. Foto: LARS LINDQVIST
MOTARBEIDET: Mamma Anita gir Aurora (19) mat gjennom en slange inn i magen. Moren er frustrert og føler seg motarbeidet av Grorud bydel i Oslo. Foto: LARS LINDQVIST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Aurora (19) får mat gjennom en slange i magen da Dagbladet møter henne og moren på et bofellesskap for funksjonshemmede på Høybråten i Oslo.

Hun er alvorlig psykisk utviklingshemmet, og trenger tilsyn 24 timer i døgnet. Grorud bydel har lagt ut dagsentertilbudet til den unge jenta på et åpent og offentlig anbud.- Fortvilet Mamma Anita Zoy Kristoffersen er fortvilet. Hun forteller om det hun mener er en kritikkverdig prosess fra bydelens side.

- Jeg tror ikke de skjønner at det er snakk om en spesiell og sårbar brukergruppe, sier hun.

Aurora er nettopp ferdig med videregående skole, og trenger sårt et dagsentertilbud. Dagsenter er viktig for så alvorlig utviklingshemmede. Uten et slikt tilbud vil Aurora bli sittende hjemme store deler av dagen, og ikke få utviklet sosiale ferdigheter.

- Jeg og hennes tidligere lærerinne fant ut hvilke dagsenterplasser som var aktuelle for Aurora, og søkte på tre tilbud. Hun fikk avslag fra to av sentrene, mens hun fikk plass på det tredje i mai, sier Kristoffersen.

Hun forteller at bydelen stoppet dette midt i prosessen, og at hun fikk brev om at dagsentertilbudet skulle legges ut på anbud.- Det er helt høl i hue. Det er feil å avblåse en prosess som er i gang, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer