Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utvis irakiske diplomater

Amerikanske myndigheter oppfordrer alle land til å sende irakiske diplomater til Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA strammer grepet i krigen mot Irak. I går utviste landet de tre gjenværende irakiske diplomatene fra USA. I dag oppfordrer det amerikanske utenriksdepartementet alle andre land til å gjøre det samme som USA.

- Vi har bedt dem om å ta de nødvendige steg for å sikre at ledende representanter fra Saddam Husseins regime raskt forlater landene, sier det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Richard Boucher til BBC.

Boucher mener diplomatene representerer et korrupt og nådeløst regime som nekter å kvitte seg med masseødeleggelsesvåpnene sine. Derfor har USA fortalt diplomatene i USA at de enten kan hoppe av og fortelle om Iraks våpenprogram, eller returnere til Bagdad og ta konsekvensene.

Iølge BBC håper utenriksdepartementet at utvisningene skal tvinge irakiske diplomater verden over til å avsløre regimets hemmeligheter om våpenprogrammene.

Samtidig har den amerikanske regjeringen frosset alle økonomiske midler Saddam Hussein råder over i USA. Boucher håper at også andre land vil følge opp denne sanksjonen.

- Med en gang en interimregjering blir satt inn i Bagdad, vil den utnevne diplomater som virkelig representerer interessene til det irakiske folket, sier Boucher. Inntil Saddam Hussein er fjernet vil midlene forbli frosset.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange land som kommer til å følge oppfordringen fra USA.

SETTER PRESS: Utenriksdepartementet i UAS har utvist alle irakiske diplomater fra landet. Nå oppfordrer de alle andre land til å gjøre det samme. (Richard Boucher til høyre i bildet)
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling