Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utviser 17 utlendinger fra fem land før vinter-OL

5 000 væpnede soldater holder vakt rundt OL-byen døgmnet rundt.

HER BLIR DET VINTER-OL: OLs åpningsseremoni foregår her på den olympiske stadion i Pyeongchang fredag 9. februar. de første øvelsene starter torsdag 7. februar. Dette bildet er tatt 12. desember. Foto: Ahn Young-joon, AP/NTB Scanpix.
HER BLIR DET VINTER-OL: OLs åpningsseremoni foregår her på den olympiske stadion i Pyeongchang fredag 9. februar. de første øvelsene starter torsdag 7. februar. Dette bildet er tatt 12. desember. Foto: Ahn Young-joon, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea har sendt 17 utlendinger ut av landet som et ledd i antiterrortiltak i forkant av vinter-OL, ifølge sørkoreanske medier.

Landets immigrasjonskontor opplyste til The Korea Times at de som er sendt ut kommer fra fem forskjellige land, inkludert nasjoner i Sentral- og Sørøst-Asia.

De var enten medlemmer av internasjonale terroristgrupper eller på en liste over ettersøkte som sirkulerer blant etterretning i 50 land.

- Vi må være veldig grundige i tiltak mot terrorisme siden idrettsutøvere og folk fra hele verden kommer til vinter-OL i Pyeongchang.

Her er hele OL-programmet - med åpningsseremoni 8. februar.

Sør-Korea ligger åtte timer foran norsk tid.

- Late som OL-tur

- Vi utelukker ikke muligheten for at utenlandske terrorister kan komme inn i landet ved å late som om de er OL-reisende eller ansatte i koreanske selskaper. Så vi må være årvåkne både før og under OL, sa en talsmann.

Sør-Korea har nylig gjennomført antiterrorøvelser med hundrevis av væpnede politi- og brannmenn i og rundt OL-arenaene i Pyeongchang og Gangneung.

Under lekene vil om lag 5 000 væpnede soldater holde døgnvakt rundt arenaene.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!