Utviser Siv Jensens forfølger

Den voldsdømte asylsøkeren har truet flere norske toppolitikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I ettermiddag har Utlendingsdirektoratet (UDI) fattet et hastevedtak og bestemt at den afrikanske mannen i 20-åra skal utvises.

Voldsalarm

Asylsøkeren har flere ganger rettet alvorlige trusler mot Kristin Halvorsen (SV) og Frp-nestformann Siv Jensen.  Begge måtte utstyres med voldsalarm, etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderte mannen som livsfarlig. - Det skrikende paradokset er at jeg berøves friheten, mens gjerningsmannen kan gå hvor han vil, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Asylsøkeren skal også ha kommet fysisk nær statsminister Kjell Magne Bondevik og kona Bjørg ved flere anledninger.

- Jeg forstår at UDI har tatt saken hans ut av bunken og behandlet den raskt. Det er hyggelig det, men jeg ser at Krekar, som også er utvist, fortsatt er i landet. Så jeg tror ikke noe på dagens avgjørelse før mannen er ute av landet, sier Siv Jensen til Dagbladet.no.

Tenker på de andre

FrP-politikeren sier hun sto fram med sin historie i Dagbladet i dag fordi hun ønsker søkelys på de «tikkende bombene» som vandrer rundt i folks nærmiljø, uten at noen får beskyttelse.

- Dette er et samfunnsproblem som rammer vanlige mennesker. Det er litt spesielt at man handler så resolutt når noen med et offentlig navn blir rammet. Jeg har ressurser rundt meg som kan beskytte meg.

TRUET: Siv Jensen (FrP) er én av politikerne som er blitt truet av mannen som nå utvises. Foto: HANS ARNE VEDLOG
TRUET: Siv Jensen (FrP) er én av politikerne som er blitt truet av mannen som nå utvises. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Hvorfor lar man folk som enten er utvist fra landet eller som utgjør en fare få lov til å gå fritt rundt i samfunnet? Det må regler til, som gir politiet mulighet til å reagere, sier Jensen.

Dømt for vold

Mannen som nå er utsvist søkte asyl etter at han kom til Norge fra Angola som blindpassasjer på en utenlandsk båt i 2000.

Etter å ha blitt dømt for flere tilfeller av grov vold fikk mannen i fjor beskjed om at han skulle utvises fra Norge.

Vedtaket ble imidlertid ikke effektuert før nå, og mannen har kunnet bevege seg fritt rundt i Norge til nå.