Utvises

TRONDHEIM (Dagbladet): Zahra Shahriari blir utvist fra Norge etter at hennes bigamidømte ektemann giftet seg på nytt. Hun har erkjent at det var et proformaekteskap, hevder politiet, som brukte ektemannen som tolk!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis mannen virkelig har sagt til politiet at det var et proformaekteskap, så har motivet etter all sannsynlighet vært at han ville bli kvitt henne. Det er jo ikke så ulogisk, for på det tidspunktet hadde han giftet seg med kone nummer to, sier kvinnens advokat, Leif Strøm, til Dagbladet.

Han forteller at mannen måtte fungere som tolk i det aktuelle politiavhøret, fordi Zahra ikke snakker norsk og fordi det ikke var innhentet annen tolk.

- Det er jo helt vilt, men det er ikke uvanlig at politiet gjør det slik, for å gjøre det litt enklere for seg selv.

Advokaten mener det er fullstendig ulogisk at paret skal ha sagt til politiet at ekteskapet var proforma, hvis de hadde til hensikt å få oppholdstillatelse.

Iranske Zahra Shahriari (37) og hennes to sønner fra et tidligere ekteskap, Farhad (21) og Peyman (18), har bodd i Trondheim i fem år.

I 1997 giftet hun seg med en iransk mann med norsk statsborgerskap. To år seinere dro mannen til Iran og giftet seg med en annen iransk kvinne, som han tok med seg hjem til Norge.

I mars i år ble den 35 år gamle mannen dømt til ti måneders betinget fengsel for bigami. Han er nå bosatt i Oslo med sin nye kone, mens hans første kone og hennes sønner blir vist ut av landet.

Zahra og familien driver en kiosk i Trondheim og er dypt fortvilte over at UDI har gitt dem en frist til 6. juni med å forlate landet.

Advokat Leif Strøm har påklaget utvisningsvedtaket, og påpekt at Zahra også skal ha blitt utsatt for mishandling i ekteskapet.

<B>FEM ÅR I NORGE:</B> Zahra Shahriari (37) og sønnene Fahrad (21) og Peyman (18), har bodd i Trondheim i fem år. Nå har UDI gitt dem en frist til 6. juni med å forlate landet.