Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utvisning utelukker arbeidstillatelse

Hvis Maria Amelie blir utvist fra Norge, vil ikke UDI ha grunnlag for gi henne arbeidstillatelse.

VENTER PÅ TRANDUM: Maria Amelie (25) har en uviss framtid i Norge. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet
VENTER PÅ TRANDUM: Maria Amelie (25) har en uviss framtid i Norge. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at en utvisning medfører et innreiseforbud til Norge i utvisningsperioden.

- Hvis vi får inn en søknad om arbeidstillatelse, må vi først vurdere utvisningsspørsmålet. Hvis vi da konkluderer med at hun blir utvist for kortere eller lengre tid, vil vi ikke ha grunnlag for å innvilge arbeidstillatelse. Hun vil da få et innreiseforbud til Norge i den perioden hun er utvist, sier Børresen til NRK.

UDI vurderer å utvise henne med basis i at hun har oppgitt falsk identitet, har oppholdt seg lenge i landet ulovlig og har arbeidet svart. UDI-direktøren tar forbehold om at saken ennå ikke er behandlet, men påpeker at det har skjedd brudd på utlendingsloven.

- Det er veldig streng utvisningspraksis, og brudd på utlendingsloven fører normalt til utvisning i et år eller flere år, sier Børresen.

Børresen minner om at en utsendelse av Maria Amelie ikke er synonymt med en utvisning.

- Vi må først fatte et utvisningsvedtak, og det er for så vidt uavhengig av om hun blir transportert ut av landet.

Ifølge Aftenposten vurderer regjeringen å instruere UDI om ikke å utvise Maria Amelie eller andre i samme situasjon. Men ifølge Børresen har ingen i regjeringsapparatet vært i kontakt med UDI i forbindelse med saken. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling