Utvist elev drepte 18

18 mennesker er drept på gymnaset i Erfurt. Den ene gjerningsmannen er elev ved skolen, men ble utvist for noen uker siden. Blant de drepte er 14 lærere. Politiet melder om lik i gangene og på toalettene ved skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trykk oppdatér for siste versjon.

Det sier tysk politi. Blant de 18 er fem kvinnelige lærere og ni mannlige lærere, en politimann og to jenter som var elever ved skolen.

Den siste døde er den ene gjerningsmannen (19). Han skal ha tatt sitt eget liv da politiet nærmet seg. Politiet har ikke funnet den andre gjerningsmannen. De er nå usikre på om det var én eller to gjerningsmenn.

Aksjonen skal nå være over. Politiet melder om lik overalt på skolen. Døde skal ha blitt funnet i ganger og på toaletter.

Marerittet begynte da en eller to bevæpnede menn tok seg inn på skolen i Tyskland rundt klokka 11.

En av gjerningsmennene er elev ved skolen, men ble nylig utvist.

Flere som har unnsluppet blodbadet, sier at skytingen startet under en matteeksamen. En elev skal ha sagt at han ikke hadde tenkt å ta eksamen og deretter ha begynt å skyte rundt seg. Eleven var en 19 år gammel gutt som ble utvist fra skolen for flere måneder siden.

Gjerningsmannen var kledd i svart fra topp til tå da de begynte drapsrunden.

Minst 20 elever oppholdt seg i et av klasserommene på

Johann-Gutenberg-Gymnasium

i Erfurt. To av elevene var hardt skadet. Det er uklart om gjerningsmannen befant seg i samme rom som dem eller om han var i sekretariatet med gisler.

Via mobiltelefon ringte en elev ringt ut og fortalte hviskende at alle hadde blitt truet inn i et rom og at de ble holdt som gisler.

Spesialstyrker tok seg inn på skolen og gikk fra rom til rom i jakten på gjerningsmennene. De første likene lå i inngangspartiet til skolen.

Skulle hjelpe - ble drept

Det var vaktmesteren ved skolen som varslet politiet om blodbadet på Gutenberg Gymnasium. To lærere ble skutt og drept, og den første politimannen som kom til stedet, ble også drept. Minst seks personer er skadet.

I ett av vinduene på skolen henger det en plakat med påskriften «Hjelp».

Utenfor bygningen sto politimenn med megafoner og ba fortvilte foreldre om å registrere sine barn, slik at de kunne få oversikt over hvor mange som manglet.

Erfurt ligger i delstaten Thüringen.

  • I februar skjøt en 22 år gammel mann som akkurat hadde mistet jobben sin to tidligere sjefer og sin tidligere rektor utenfor München.
POLITI:</B> Bevæpnet politi har omringet skolen i hele dag. En politimann ble drept i formiddag da han kom til skolen.
<B>ÅSTEDET:</B> Minst tre mennesker er drept på Gutenberg-gymnaset i Erfurt. Mer enn 20 elever gjemmer seg i et klasserom. I sekretariatet holdes flere personer som gisler.
BLODBAD:</B> Elever som har kommet ut av skolen, sier at en bevæpnet mann fulgte etter dem gjennom en korridor på skolen.
<b<BLODBAD:</B> «Hilfe», står det på den hvite lappen. Vettskremte elever har prøvd å få kontakt med verden utenfor. Nå er 18 drept.
<B>18 DREPT: 18 mennesker mistet livet i skytedramaet på skolen i Tyskland.
TRØSTER HVERANDRE: De to elevene står foran skolen der til sammen 18 mennesker ble drept i dag.
<B>I DEKNING: To politioffiserer i dekning bak politibilen under skytedramaet i dag. En politimann ble drept.
VENTER:</B> De fleste av de rundt 700 elevene har kommet seg ut. Mange venter på utsiden for å følge med på om klassekameratene blir reddet.