Utvist elev kom med et våpen i hver hånd

14-åring tok sitt eget liv i nytt skoledrama i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nytt skytedrama på skole i USA i ettermiddag: fire personer ble skutt og såret av en 14 år gammel gutt  på Success Tech Academy i Cleveland i Ohio ved 13-tiden lokal tid i ettermiddag.

Den lokale tv-stasjonen wkyc har flere kilder på at 14-åringen som løsnet skuddene har tatt sitt eget liv. 

Det bekrefter byens ordfører i kveld.

De skadde er to menn, 42 og 57 år gamle, som begge er lærere ved skolen. To elever på 14 og 17 år, begge gutter, er også på sykehus med skuddskader.  Tilstanden er mest alvorlig for den 42 år gamle læreren, men ingen av de fire skuddofrene skal være i livsfare

Utvist fra skolen

Skolen ligger i sentrum av storbyen Cleveland, og lokale medier melder at 14-åringen trolig var ute etter hevn fordi han var blitt utvist fra skolen tidligere i uka etter slagsmål. Medelever forteller ifølge CNN at 14-åringen kom til skolen med et våpen i hver hånd, trolig to pistoler. Han begynte å fyre løs umiddelbart.

Rektor rakk å rope «Blå kode» over skolen høyttaleranlegg - et signal til elever og lærere om at en alvorlig situasjon var under oppseiling.

Skolen har 240 elever fra 9. til 12. klasse.

 VED GODT MOT:  En av de skadde lærerne var ved bevissthet og hilste med tommelen da han ble båret ut av helsepersonell etter skytedramaet på skolen i Cleveland i ettermiddag. Foto: Gus Chan, The Plain Dealer/AP/Scanpix.
VED GODT MOT: En av de skadde lærerne var ved bevissthet og hilste med tommelen da han ble båret ut av helsepersonell etter skytedramaet på skolen i Cleveland i ettermiddag. Foto: Gus Chan, The Plain Dealer/AP/Scanpix. Vis mer

Det er nå et halvt år siden 32 ungdommer mistet livet da en medstudent gikk berserk med våpen på Virginia Tech. 

Verste massakre i 1927

Dette er den verste skolemassakren i USA siden 45 barn og voksne ble drept av flere bomber på en barneskole i Bath i delstaten Michigan i 1927.

Da var det en skolepolitiker som iverksatte massakren på grunn av en ekstraskatt til skolebygging, som lokale myndigheter innførte. Mannen mente at det var denne skatten som brakte gårdsbruket hans i økonomisk krise.  

Mange skytetragedier har rammet amerikanske skoler i kjølvannet av skuddene på Columbine videregående i Colorado i april 1999. To gutter drepte 12 medelever og en lærer før de tok sine eget liv.

Columbine-massakren ble til film lagd av dokumentarskaperen Michael Moore.

GJENFORENT: En elev ved skolen blir gjenforent med sin mor etter skytedramaet i Cleveland i dag.
POLITIOPPBUD: : En væpnet politimann kommer til skolen i Cleveland etter de første meldingene i ettermiddag om skytingen.