Utvist etter kline-krangel

Åtte elever er utvist fra en skole i Wiltshire i det sørvestlige England etter en krangel om klining i friminuttene. De åtte har vært frekke i munnen mot lærere, sier overlærer John Saunders.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Munnhuggeriet brøt ut da lærerne forsøkte å lokke elevene tilbake til klasserommet etter en protest mot kysse- og klemmeforbudet som Saunders hadde innført. Den heftige krangelen ved Warneford-skolen i Wiltshire får bred omtale i britiske medier torsdag.

Ifølge så vel London-avisen The Guardian som rikskringkastingen BBC skal rundt 200 av skolens 900 elever i alderen fra 11 til 16 år ha deltatt i protestaksjonen. I stedet for å følge undervisningen, holdt de massemøte i skolegården der de diskuterte forbudet.

«Oppkjeftighet»

- Vi har et elevråd der elevene kan uttrykke sine synspunkter, men denne gangen valgte de å protestere på annet vis, sier overlærer Saunders til The Guardian. Han understreker at de åtte som er utvist, straffes for oppkjeftighet og ikke for brudd på klineforbudet.

- Vi ville minne elevene om en regel som ble innført for lang tid siden. Vi leste opp et notat om «klining», og dette var holdt i nokså uhøytidelige former, fortsetter overlæreren som mener de åtte utviste fullt ut fortjener sin straff.

- Regelen handler om upassende opptreden og er i samsvar med dem man finner på mange arbeidsplasser, framholder overlæreren. Han vil ikke være med på at skoleledelsen forbyr opptreden som er høyst naturlig for de fleste unge mennesker.

Straff

Forbudet omfatter nemlig ikke bare grov klining, men setter også straff for elever som gir hverandre klemmer eller holder hverandre i hendene. Elevene ved Warneford-skolen i byen Highworth forstår ikke hvordan dette kan være «upassende».

Femtenåringen Kim Cullinane sier hun og hennes venner vil be skolestyret fjerne kysse-og klemmeforbudet. - Man kan gifte seg når man er 16, og da er det latterlig mot et forbud mot å holde hverandre i hendene, sier hun til London-avisen Daily Telegraph.

Elevenes foreldre er ifølge den samme avisen sterkt splittet i sitt syn. Restauranteier Rafu Mirh sier elevene er på skolen for å lære og ikke for å kysse, mens Mandy Gray mener kyssing og klemming alltid har vært en del av skolehverdagen og alltid vil være det.

(NTB)