Utvist etter Lula-kritisk artikkel

Brasil har utvist New York Times' korrespondent i landet. Årsaken er en artikkel om president Lula da Silvas drikkevaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også:

  Lula uten styring

  Justisdepartementet i Brasil fastholder i en uttalelse at journalist Larry Rothers tilstedeværelse i Brasil vurderes som ubeleilig av den brasilianske regjeringen.

  Rother skrev sist søndag en artikkel i The New York Times hvor president Luiz Inacio Lula da Silvas alkoholkonsum blir beskrevet som en nasjonal bekymring. I artikkelen heter det blant annet at «noen av Lulas medborgere har begynt å lure på om presidentens forkjærlighet for sterk drikke påvirker prestasjonen hans i embetet».

  Brasilianere flest har stilt seg bak den populære, sosialistiske presidenten, og The New York Times-artikkelen har ført til en storm av protester fra innflytelsesrike aviser og lokale politikere.

  En talskvinne ved presidentpalasset avviste tirsdag kategorisk at Lula da Silva har et alkoholproblem, og la til at regjeringen vurderer å ta rettslige skritt mot den amerikanske avisen. Også opposisjonen i Brasil har sluttet seg til regjeringens fordømmelse av artikkelen.

  Den tidligere fagforeningslederen Luiz Inacio Lula da Silva er kjent for ikke å si nei takk til en drink eller to i festlig lag, og brasilianerne ser generelt ikke noe galt i det å drikke alkohol.

  I et brev som ble trykket i The New York Times tirsdag skriver Brasils ambassadør i Washington, Roberto Abdenur, at han leste artikkelen «med forfjamselse og indignasjon».

  NTB-AFP

SENSUR: President Lula da Silva ønsker ikke at journalister skal skrive om hans drikkevaner. Her under et møte med landets urinnvånere 10. mai.