Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Utvist for å forberede terroranslag mot Norge

- Spesifikk situasjon i første halvdel av 2015, sier PST-sjefen.

 PERSON PÅGREPET:  Justisminister Anders Anundsen og PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland orienterer om trusselvurdering for 2016 på en pressekonferanse i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
PERSON PÅGREPET: Justisminister Anders Anundsen og PST-sjef Marie Benedicte Bjørnland orienterer om trusselvurdering for 2016 på en pressekonferanse i Oslo tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mulig at det i løpet av 2016 vil bli forsøkt gjennomført terrorangrep i Norge, opplyser PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Ifølge NRK har PST utvist minst en person knyttet til et slikt forsøk.

- Det var en spesifikk situasjonen, og pågripelsen skjedde i første halvdel av 2015, sier Bjørnland til NRK.

Hun beskriver at myndighetene «hadde en bekymring i en tidlig fase», men vil ikke si noe om hva slags terror som ble planlagt.

- Vedkommende er ikke i Norge nå. Han vet om hvorfor han ble pågrepet og utvist, sier Bjørnland i forkant av dagens orientering om trusselsituasjonen mot Norge.

Dagbladets reporter Oda Leraan Skjetne spurte PST-sjef Benedicte Bjørnland om personen som er utvist kom til Norge som asylsøker.

PST-sjefen ønsket ikke å gi noen kommentar.