Utvist fra Kina - på vei til USA

Kina utviste natt til i dag den spiondømte kinesiske akademikeren Goa Zhan, som har permanent oppholdstillatelse i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ghao Zhan sitter på et fly til USA, opplyste en amerikansk embetsmann natt til torsdag norsk tid. Embetsmannen er med på USAs utenriksminister Colin Powells Asia-reise. Opplysningene er bekreftet av kilder på flyplassen i Beijing. Det var ventet at det ville bli en positiv utvikling i saken, som har forsuret forholdet mellom de to landene, før Powells besøk i Kina til helgen.

På et døgn har Kina har utvist to spiondømte akademikere med tilknytning til USA. Onsdag utviste onsdag Li Shaomin, en kinesisk-amerikansk akademiker, som også er dømt for spionasje. Li ble kjent skyldig i spionasje 14. juli men ble ikke idømt fengselsstraff.

Gao Zhan og en annen akademiker Qin Guangguang er, i likhet med Li, blitt anklaget for å ha samlet ulovlig informasjon for Taiwan, og begge er blitt dømt til ti års fengsel. Gao og Qin er kinesiske statsborgere med varig oppholdstillatelse i USA. Gao ba om å bli løslatt av medisinske grunner.

Uvisst

Qin har også bedt om å bli løslatt og utvist på medisinsk grunnlag, men verken den amerikanske ambassaden i Beijing eller kinesiske myndigheter ville onsdag si noe om hans muligheter for å bli satt fri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer