Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utvist fra Kirgisistan etter hestepenis-kommentar

Facebook-oppdatering fikk myndighetene til å steile.

HESTEPØLSE: Den kirgisiske spesialiteten «chuchuk» er en hestepølse, her solgt i Osh Bazaar i Bisjkek i 2009. Da en brite forrige uke sammenliknet pølsa med en hestepenis, fikk myndighetene nok. Foto: EVAN HARRIS / AFP / NTB Scanpix
HESTEPØLSE: Den kirgisiske spesialiteten «chuchuk» er en hestepølse, her solgt i Osh Bazaar i Bisjkek i 2009. Da en brite forrige uke sammenliknet pølsa med en hestepenis, fikk myndighetene nok. Foto: EVAN HARRIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En brite som jobber for en kanadisk-eid gullgruve i Kirgisistan er blitt utvist fra landet. Det bekrefter en talsperson for innenriksdepartementet, skriver nyhetsbyrået AFP.

Årsaken er en Facebook-post fra nyttårsaften, hvor han fleipet med landets store matstolthet. I Facebook-oppdateringen skriver mannen at de sto i kø for «den spesielle delikatessen hestepenis».

Han siktet til en tradisjonell hestepølse kalt «chuchuk», men sammenlikningen fikk altså myndighetene til å steile. Lokale kollegaer reagerte også, og streiket én dag i protest etter kommentarene, som briten i ettertid har beklaget. 

Ifølge AFP blir briten utvist for ikke å ha hatt papirene i orden, og dermed å ha oppholdt seg ulovlig i landet. Han ble først arrestert for å ha oppfordret til hat mellom etniske grupper, et lovbrudd som har en strafferamme på tre til fem års fengsel. Men det slipper han altså å bli siktet for.

Mannen har nå 24 timer på seg før han må forlate landet for godt.

Kirgisistan var tidligere en del av Sovjetunionen, men ble en uavhengig stat i 1991 etter unionens oppløsning. Ifølge Store norske leksikon har landet i moderne tid vært preget av økonomiske vanskeligheter, politisk uro og voldelige sammenstøt mellom etniske grupper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media