Utvist mann siktet for overfallsvoldtekt i Oslo

Ble sendt ut av Norge i fjor. Er nå pågrepet for å ha overfalt, voldtatt og ranet en kvinne på Skøyen i Oslo sist helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene er pågrepet for å ha overfalt, voldtatt og ranet en kvinne på Skøyen i Oslo sist helg. Den siktede er en domfelt rumener som ble sendt ut av landet i fjor sommer.

- Han er kjent for politiet fra tidligere. Vi vet at han er tidligere domfelt og ble utsendt til Romania i fjor sommer som følge av at han fikk en dom høsten 2014. Når han kom tilbake, kan vi ikke svare på enda, sier Grete Lien Metlid i volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Angrepet på sti Den fornærmede kvinnen kom med drosje og gikk av ved Statoil-stasjonen på Skøyen sent på kvelden lørdag 7. mai. Fra bensinstasjonen gikk kvinnen på en gruslagt sti opp til Nedre Silkestrå. Like etter at hun begynte å gå opp stien, kom en mann bakfra og angrep henne. Hun ble deretter voldtatt og etterpå fraranet sin veske.

Politiet etterlyste vitner etter hendelsen, men hadde svært sparsomme beskrivelser av ham, utenom at han snakket gebrokkent norsk og luktet stramt av blant annet tobakk.

Søndag kveld ble den siktede, som er en mann i slutten av 30-årene, pågrepet i Oslo sentrum på bakgrunn av politiets etterforskning i saken. Det var Nettavisen som først meldte om pågripelsen.

Varetektsfengsling - Fornærmede er varslet om pågripelsen, sier Metlid.

Hun opplyser at den siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag. Mandag satt mannen i avhør.

- Jeg kan ikke si noe mer om avhøret nå, annet enn at det pågår, sier Metlid ved 15-tiden.

Ifølge Metlid kjente ikke politiet til at mannen var tilbake i Norge før etterforskningen av overfallsvoldtekten startet.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram