Utviste blitzere fotfulgt til Oslo

De tre norske blitz-ungdommene som tirsdag ettermiddag ble arrestert i Chiapai Mexico ble fotfulgt av tre meksikanske politimenn helt fram til passkontrollen på Fornbu i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søstrene Kaja(20) og Nora(22) Langeland skjulte ansiktene med hetter og skjerf på geriljavis, mens Espen Lauritzen(26) var talsmann og holdt en improvisert pressekonferanse i ankomshallen.

  Der sto Stein Lillevolden og andre venner fra Blitz klar med bakgrunnsfane med støtteerklæringer til indianerne i Chiapas. Lauritzen appelerte til norske myndigheter om å støtte indianernes kamp mot myndighetenes undertrykking i Chiapas som nå ser ut til å spisse seg til.

 De tre tilhører «Solidaritet Norge - Zapatas» som har mange tilhengere fra Blitz. De hadde bare vært en uke i landsbyen Dies de Avril i Chiapas-provinsen i Mexico, da de ble arrestert av meksikanske soldater.

 Ungdommene har vært i Chiapatas som observatører, og sto ved en veisperring da meksikanske soldater slo til. De er hjemme i god behold, men fremdeles vet de ikke hvor deres fjerde venn, en norsk jente, befinner seg. Hun ble ikke tatt av politiet i Mexico og har skjult seg hos lokalbefolkningen. Hun risikerer ikke annet enn å bli utvist hvis hun blir tatt av politiet.

VELKOMST:</B> Blitzere anført av Stein Lillevolden møtte de utviste nordmennene på flyplassen i dag.