Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Utviste diplomater forlater USAs ambassade i Moskva

Tidlig torsdag morgen forlot den første gruppen med utviste amerikanske diplomater Moskva.

UTVIST: Tidlig torsdag morgen forlot den første gruppen med utviste amerikanske diplomater Moskva. Bildet viser Den røde plass og Moskvaelven i Moskva i Russland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UTVIST: Tidlig torsdag morgen forlot den første gruppen med utviste amerikanske diplomater Moskva. Bildet viser Den røde plass og Moskvaelven i Moskva i Russland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første gruppen diplomater og deres familie dro fra ambassadeområdet i tre busser og minibuss, og satte kursen mot flyplassen.

Torsdag går fristen for å forlate Russland ut for de til sammen 60 diplomatene det gjelder.

Det var som følge av attentatet mot eksspionen Sergej Skripal i Storbritannia at USA først utviste 60 russiske diplomater og stengte det russiske konsulatet i Seattle som en støtteerklæring til britiske myndigheter.

Russland svarte med å utvise 60 amerikanske diplomater og stenge det amerikanske konsulatet i St. Petersburg.

Amerikanske myndigheter har imidlertid sagt at Russland står fritt til å søke om å få akkreditert flere diplomater som kan erstatte de som er utvist.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!