Flyktningkrisa fortsetter:

- Uutholdelig: Skrekkfunn for dykkere like utenfor land

Dykkere fra den italienske kystvakta kommer aldri til å glemme synet som møtte dem like utenfor den italienske øya Lampedusas kyst i forrige uke.

GRUSOMT SYN: Like utenfor den italienske øya Lampedusa gikk en båt med rundt 50 mennesker ned. Kort tid etter fant dykkere en rekke døde mennesker, deriblant en mor som holdt rundt sin åtte måneder gamle baby da de druknet. Foto/video: Guardia Costiera / Afp / Scanpix / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«»Den italienske kystvakta har sett og opplevd mye elendighet på Middelhavet siden 2012: Gang på gang har de måttet hente opp druknede personer, som har dødd i overfylte båter eller fordi båtene har gått ned.

Sjefen for Kystvaktas dykkere, Rodolfo Raiteri, er én av dem. Men synet som møtte ham og kollegene i forrige uke har satt seg i minnet.

- Synet av babyen var uutholdelig, et stikk i hjertet. Du kan aldri være forberedt for noe så voldsomt som det, sier Raiteri til La Repubblica, skriver The Local.

- Mennesker, ikke «migranter»

Dårlig vær gjorde at dykkerne ikke klarte å redde alle, deriblant åtte barn og en annen gravid kvinne.

- Vi gjorde alt vi kunne for å redde alle. Vi kunne ha gitt opp tidligere, men vi nektet å avslutte søket. Vi ønsket å gi disse menneskene verdigheten tilbake. Mennesker. Ikke «migranter», sier Raiteri.

Sjøl har kystvakt-sjefen en datter på to år. Han forteller at øyeblikket der han og teamet oppdaget mora og babyen på sjøbunnen, så «rant tårene i øynene våre».

- Å se den lille kroppen ligge på bunnen like ved det som sannsynligvis var hans mor … Det var som et slag i magen, sier han og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer